detector.media
21.03.2014 18:48
Власника «Інтера» Фірташа звільнили під заставу
Власника «Інтера» Фірташа звільнили під заставу

Сьогодні, 21 березня, земельний суд Відня у кримінальних справах звільнив під заставу українського олігарха, власника медіагрупи «Інтер» Дмитра Фірташа, затриманого 12 березня в Австрії за запитом ФБР за звинуваченням у хабарництві та організації злочинної групи. Про це повідомляють австрійські ЗМІ.

 

Пан Фірташ сплатив 125 млн євро застави - ці кошти надійшли на рахунок суду. Федеральне управління перевірило походження цих коштів і класифікувало їх як «чисті». Після чого пана Фірташа було звільнено з-під варти.

 

«Минулий тиждень був для мене і моєї родини вкрай складним. Особисто я хотів би подякувати всім моїм друзям і колегам, які підтримували мене в цей важкий час», - цитують прес-реліз пана Фірташа після звільнення австрійські ЗМІ.

 

 

 

Копія рішення суду, яку оприлюднив у Twitter журналіст Мартін Штойдінгер

 

Нагадаємо, 12 березня у Відні австрійська поліція за запитом ФБР затримала пана Фірташа - власника 80% акцій компанії Inter Media Group Limited. США звинуватили пана Фірташа в контексті його закордонного бізнесу в хабарництві та організації злочинної групи.

 

У медіаспільноті одразу почали міркувати про те, кому дістанеться телеканал «Інтер» після затримання його головного акціонера. Депутати-«свободівці» вже заговорили про націоналізацію чи то конфіскацію мовника, що мовить на частотах колишньої державної мережі УТ-3.

 

14 березня земельний суд Відня у кримінальних справах присудив Дмитру Фірташу екстрадиційний арешт. Також суддя ухвалив рішення про внесення паном Фірташем 125 мільйонів євро застави. Якщо український бізнесмен сплатить вказану суму у повному обсязі, пояснили у суді, він буде звільнений з-під варти під зобов'язання не залишати територію Австрії.

 

18 березня з'явилася інформація, що австрійський суд прийняв рішення про екстрадицію пана Фірташа до США, але в суді її спростували.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY