5 канал заявляє, що силові структури здійснювали замахи на життя журналістів

5 канал заявляє, що силові структури здійснювали замахи на життя журналістів

20 Січня 2014
4738

5 канал заявляє, що силові структури здійснювали замахи на життя журналістів

4738
5 канал заявляє, що силові структури здійснювали замахи на життя журналістів
5 канал заявляє, що силові структури здійснювали замахи на життя журналістів

5 канал засуджує дії силових структур у подіях, що мали місце 19-20 січня по відношенню до представників засобів масової інформації, і вбачає у них пряме перешкоджання професійній діяльності та замахи на життя медійників. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Канал повідомляє, що при висвітленні подій 19 та 20 січня знімальна група 5-го зазнала  тиску з боку правоохоронців.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 19 січня під час виконання професійних обов'язків  постраждав оператор 5-го каналу Денис Савченко.

 

20 січня з 07.00 на зміну заступили дві нові знімальні групи 5-го каналу. Як повідомили оператори Юрій Усік та Іван Наконечний, з боку спецпризначенців підрозділу «Беркут»  журналістів та знімальні групи ЗМІ постійно цілеспрямовано обстрілювали гумовими кулями.

 

Камера Юрія Усіка зафіксувала момент пострілу та звук дотичного потрапляння, тоді як камера Івана Наконечного вийшла з ладу після того, як у неї поцілила гумова куля та застрягла всередині. «Ми стояли за щитами і знімали через невеликий отвір. Добре, що не в голову», - зазначив Іван Наконечний.

 

Потерпілі оператори 5 каналу готують заяви до правоохоронних органів щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 КК України) та замаху на вбивство.

 

«5 канал надає необхідну юридичну допомогу своїм працівникам та прискіпливо стежитиме за ходом розслідування дій працівників спецпідрозділу «Беркут» щодо протиправних жорстоких дій по відношенню до працівників ЗМІ та зухвалим утискам свободи слова, яка гарантована Конституцією України», - наголошує прес-служба каналу.

 

5 канал також повідомляє, що мовник мав і зараз має проблеми з подачею сигналу для прямих включень з місця подій, технічний відділ з'ясовує причини перешкод. За попередніми висновками, «відбувається так звана «заглушка» сигналу».

 

Нагадаємо, під час зйомок масових протестів та сутичок з мітингувальників з правоохоронцями на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві 19 і 20 січня постраждало 20 представників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4738
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду