Суд арештував фотографа-фрілансера Олега Панаса на два місяці

Суд арештував фотографа-фрілансера Олега Панаса на два місяці

10 Грудня 2013
5018

Суд арештував фотографа-фрілансера Олега Панаса на два місяці

5018
Усі клопотання захисту відхилено
Суд арештував фотографа-фрілансера Олега Панаса на два місяці
Суд арештував фотографа-фрілансера Олега Панаса на два місяці

Суд обрав запобіжний захід львівському фотографу Олегу Панасу у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців. Про це повідомила у Facebook журналіст і громадський діяч Ольга Герасим'юк.

 

Нагадаємо, позаштатному фотокореспонденту газети «Винниківський вісник», інформаційного сайту «Винники плюс» та газети «Успенський вісник» інкримінують організацію та активну участь у масових заворушеннях (ч.1 ст. 294 Кримінального кодексу України).

 

Зі слів пані Герасим'юк, усі клопотання адвоката, депутатів, прохання про взяття на поруки від мера Львова Андрія Садового - відхилено.

 

Сам обвинувачений, перебуваючи в ізоляторі тимчасового утримання, брав участь у судовому засіданні за допомогою відеоконференції. Зі слів пані Герасим'юк, він не зміг ознайомитися з документами і сказав, що так і не розуміє, в чому його звинувачують. Чув засідання він, за його заявою, погано.

 

Адвокат готує апеляцію на це рішення суду.

 

Нагадаємо, адвокат Олега Панаса Тетяна Козаченко насилу прорвалася на судове засідання, коли воно вже почалося. Суддя спробувала їй відмовити, оскільки в адвоката не було угоди із затриманим. Однак, адвокат заявила, що має угоду з його матір'ю Іванною Панас і відстояла своє право на участь в процесі.

 

Пані Козаченко відразу ж заявила відвід судді, оскільки мала підстави підозрювати її в упередженості. Її підтримав призначений Олегу Панасу державний адвокат Олексій Цибенко. Однак суд у відводі відмовив.

 

Про обрання для затриманого запобіжного заходу у вигляді двомісячного утримання під вартою в суду просила прокуратура.

 

Нагадаємо, Олега Панаса було затримано 9 грудня у Львові і доправлено до Києва за звинуваченнями в організації та активній участі в масових заворушеннях (ч.1 ст. 294 Кримінального кодексу України).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5018
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Возмездие
3789 дн. тому
Це що 37 рік повертається ? А шлях ясний не трафить тих прокурорів і суддів ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду