Відкрито 19 кримінальних проваджень щодо постраждалих журналістів – Томенко

Відкрито 19 кримінальних проваджень щодо постраждалих журналістів – Томенко

10 Грудня 2013
4206

Відкрито 19 кримінальних проваджень щодо постраждалих журналістів – Томенко

4206
Відкрито 19 кримінальних проваджень щодо постраждалих журналістів – Томенко
Відкрито 19 кримінальних проваджень щодо постраждалих журналістів – Томенко

Станом на 10 грудня відкрито 19 кримінальних проваджень (серед них - 18 українських співробітників і один журналіст з Польщі) на підставі заяв, що їх подали постраждалі журналісти до органів правопорядку. Про це поінформував голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

 

Нагадаємо, при Комітеті створено робочу групу, що здійснює моніторинг перешкоджання виконанню службових обов'язків працівниками ЗМІ під час висвітлення євромайданів (в тому числі побиття і переслідування журналістів).

 

За словами Миколи Томенка, всі журналісти, як і пропонував Комітет та медіаексперти, написали заяви щодо порушення 171 статті Кримінального кодексу України про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

Ще 4 журналісти поінформували про те, що подадуть заяви про скоєння злочину. Решта працівників ЗМІ вирішили не звертатись до органів правопорядку.

 

«Комітет з питань свободи слова і надалі буде відслідковувати, як відбувається розслідування цих кримінальних проваджень», - зазначив Микола Томенко.

 

Речник МВС Сергій Бурлаков у коментарі «Детектор медіа» уточнив, що з 21 листопада по 9 грудня по Києву до міліції надійшло 34 повідомлення про вчинення протиправних дій щодо працівників ЗМІ.

 

Як писала «Детектор медіа», у період з 21 листопада по 3 грудня до міліції надійшла 31 заява від представників засобів масової інформації про вчинення проти них правопорушень на акціях протесту.

 

Нагадаємо, 30 листопада під час розгону мітингувальників на Майдані Незалежності та 1 грудня під час штурму протестувальниками будівлі Адміністрації президента, постраждало майже півсотні журналістів, як українських так і зарубіжних медіа. При цьому більшість медійників отримали травми й ушкодження від дій спецзагону міліції «Беркут».

 

Прокуратура Києва проводить розслідування за зверненнями представників мас-медіа щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій, коли під час штурму Адміністрації президента постраждали представники ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду