detector.media
10.12.2013 11:53
Відкрито 19 кримінальних проваджень щодо постраждалих журналістів – Томенко
Відкрито 19 кримінальних проваджень щодо постраждалих журналістів – Томенко

Станом на 10 грудня відкрито 19 кримінальних проваджень (серед них - 18 українських співробітників і один журналіст з Польщі) на підставі заяв, що їх подали постраждалі журналісти до органів правопорядку. Про це поінформував голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

 

Нагадаємо, при Комітеті створено робочу групу, що здійснює моніторинг перешкоджання виконанню службових обов'язків працівниками ЗМІ під час висвітлення євромайданів (в тому числі побиття і переслідування журналістів).

 

За словами Миколи Томенка, всі журналісти, як і пропонував Комітет та медіаексперти, написали заяви щодо порушення 171 статті Кримінального кодексу України про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

Ще 4 журналісти поінформували про те, що подадуть заяви про скоєння злочину. Решта працівників ЗМІ вирішили не звертатись до органів правопорядку.

 

«Комітет з питань свободи слова і надалі буде відслідковувати, як відбувається розслідування цих кримінальних проваджень», - зазначив Микола Томенко.

 

Речник МВС Сергій Бурлаков у коментарі «Детектор медіа» уточнив, що з 21 листопада по 9 грудня по Києву до міліції надійшло 34 повідомлення про вчинення протиправних дій щодо працівників ЗМІ.

 

Як писала «Детектор медіа», у період з 21 листопада по 3 грудня до міліції надійшла 31 заява від представників засобів масової інформації про вчинення проти них правопорушень на акціях протесту.

 

Нагадаємо, 30 листопада під час розгону мітингувальників на Майдані Незалежності та 1 грудня під час штурму протестувальниками будівлі Адміністрації президента, постраждало майже півсотні журналістів, як українських так і зарубіжних медіа. При цьому більшість медійників отримали травми й ушкодження від дій спецзагону міліції «Беркут».

 

Прокуратура Києва проводить розслідування за зверненнями представників мас-медіа щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій, коли під час штурму Адміністрації президента постраждали представники ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY