Газета «Про город» з Тореза заявляє про напад на головреда і переслідування журналістів

Газета «Про город» з Тореза заявляє про напад на головреда і переслідування журналістів

28 Жовтня 2013
6743

Газета «Про город» з Тореза заявляє про напад на головреда і переслідування журналістів

6743
Газета «Про город» з Тореза заявляє про напад на головреда і переслідування журналістів
Газета «Про город» з Тореза заявляє про напад на головреда і переслідування журналістів

Газета «Про город» з міста Торез (Донецька область) заявляє про напад на головного редактора видання Ігоря Абизова, а також про тиск і переслідування співробітників видання. Про це йдеться у заяві журналістів на сайті видання.

 

Редакція «Про город» повідомляє про скуповування тиражів газети, телефонні вимоги зняти матеріали з сайту, псування майна видання (пошкодження електрокабелю, який забезпечує світлом редакцію). Журналісти також повідомили, що 4 жовтня на низці місцевих сайтів вийшла наклепницька стаття про головного редактора видання Ігоря Абизова під назвою  «Ігор Абизов, редактор газети «Про город», став головним збоченцем міста Торез».

 

У редакції «Про город» переконані, що співробітників видання переслідують через серії публікацій щодо діяльності одного з підприємств сфери ЖКГ - приватного підприємства «Індустріальний розвиток Донбасу» (ІРД).

 

Зокрема, «Про город» опублікували на сайті та у газеті такі матеріали: «Про договір з «ІРДом», «17 вересня було дано «фальстарт»... злочину!», «Виконком Торезької міськради знав заздалегідь, що в конкурсі переможе «ІРД»?», «Торезці пред'явили претензії за договором з ПП «Техносервіс», «Проблемний будинок в центрі Тореза до зими не готовий», «Торезька багатоповерхівка перед вибором: або в ОСББ, або в «ІРД», «Громадська рада: Торезьким громадським працівникам «по барабану» новий підрядник з обслуговування житлофонду», «Мер Тореза захистив ПП «ІРД» перед громадськістю».

 

Журналісти видання «Про город» повідомляють, що починаючи з 23 жовтня, протягом кількох днів біля редакції чергував чорний автомобіль марки Lanos з двома молодими невідомими чоловіками, які фіксували на фото та відеокамеру фасад приміщення і всіх, хто входив і виходив з редакції. Крім того, ці двоє невідомих переслідували на авто головного редактора видання пана Абизова.

 

«При спробі редактора з'ясувати, з якою метою невідомі стежать за «ПГ», останні представлялися то журналістами (при цьому не назвали ні видання, в якому працюють, ні посвідчень ніяких не пред'явили), то працівниками міліції, то знову журналістами - вірніше, блогерами, які «готують матеріал про діяльність сект - зокрема, "Слово життя"», - йдеться у заяві.

 

Також журналісти газети повідомили, що 25 жовтня невідомі, представившись співробітинками «Про город»,  викрали з друкарні  «Новий Світ» весь тираж «Про город» накладом в 1600 примірників.

 

25 жовтня о 22.30 невідомі напали на Ігоря Абизова в місцевому кафе. Нападники увімкнули відеокамеру і затиснули пана Абизова з двох сторін, вимагаючи, щоб той зізнався на камеру, що педофіл.

 

За всіма цими фактами головний редактор «Про город» звернувся в Торезький МВ ГУМВС в Донецькій області, але, вважають в редакції, міліція саботує розслідування цих справ.

 

«Лише за цей місяць ми написали десять заяв в Торезький МВ УМВС в Донецькій області за фактами скоєних злочинів відносно нас. Ні по одному досі не відкрито провадження, не робиться ніяких слідчо-оперативних дій! Крім того слідчі Торезького МВ УМВС категорично не чують наших доводів про зв'язок всіх 10 скоєних стосовно нас злочинів і кваліфікації їх як перешкоджання професійній діяльності журналістів. Вони (слідчі) наполегливо намагаються кожному окремому епізоду дати непідконтрольну статтю типу дрібного хуліганства або незначної крадіжки», - йдеться у заяві.

 

Співробітники редакції побоюються за власну безпеку, вони подали заяви в Донецьке обласне УМВС України і в Київське УМВС України.

 

Із заявою «Про город» у повному обсязі можна познайомитись на сайті видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду