detector.media
28.10.2013 14:17
Газета «Про город» з Тореза заявляє про напад на головреда і переслідування журналістів
Газета «Про город» з Тореза заявляє про напад на головреда і переслідування журналістів

Газета «Про город» з міста Торез (Донецька область) заявляє про напад на головного редактора видання Ігоря Абизова, а також про тиск і переслідування співробітників видання. Про це йдеться у заяві журналістів на сайті видання.

 

Редакція «Про город» повідомляє про скуповування тиражів газети, телефонні вимоги зняти матеріали з сайту, псування майна видання (пошкодження електрокабелю, який забезпечує світлом редакцію). Журналісти також повідомили, що 4 жовтня на низці місцевих сайтів вийшла наклепницька стаття про головного редактора видання Ігоря Абизова під назвою  «Ігор Абизов, редактор газети «Про город», став головним збоченцем міста Торез».

 

У редакції «Про город» переконані, що співробітників видання переслідують через серії публікацій щодо діяльності одного з підприємств сфери ЖКГ - приватного підприємства «Індустріальний розвиток Донбасу» (ІРД).

 

Зокрема, «Про город» опублікували на сайті та у газеті такі матеріали: «Про договір з «ІРДом», «17 вересня було дано «фальстарт»... злочину!», «Виконком Торезької міськради знав заздалегідь, що в конкурсі переможе «ІРД»?», «Торезці пред'явили претензії за договором з ПП «Техносервіс», «Проблемний будинок в центрі Тореза до зими не готовий», «Торезька багатоповерхівка перед вибором: або в ОСББ, або в «ІРД», «Громадська рада: Торезьким громадським працівникам «по барабану» новий підрядник з обслуговування житлофонду», «Мер Тореза захистив ПП «ІРД» перед громадськістю».

 

Журналісти видання «Про город» повідомляють, що починаючи з 23 жовтня, протягом кількох днів біля редакції чергував чорний автомобіль марки Lanos з двома молодими невідомими чоловіками, які фіксували на фото та відеокамеру фасад приміщення і всіх, хто входив і виходив з редакції. Крім того, ці двоє невідомих переслідували на авто головного редактора видання пана Абизова.

 

«При спробі редактора з'ясувати, з якою метою невідомі стежать за «ПГ», останні представлялися то журналістами (при цьому не назвали ні видання, в якому працюють, ні посвідчень ніяких не пред'явили), то працівниками міліції, то знову журналістами - вірніше, блогерами, які «готують матеріал про діяльність сект - зокрема, "Слово життя"», - йдеться у заяві.

 

Також журналісти газети повідомили, що 25 жовтня невідомі, представившись співробітинками «Про город»,  викрали з друкарні  «Новий Світ» весь тираж «Про город» накладом в 1600 примірників.

 

25 жовтня о 22.30 невідомі напали на Ігоря Абизова в місцевому кафе. Нападники увімкнули відеокамеру і затиснули пана Абизова з двох сторін, вимагаючи, щоб той зізнався на камеру, що педофіл.

 

За всіма цими фактами головний редактор «Про город» звернувся в Торезький МВ ГУМВС в Донецькій області, але, вважають в редакції, міліція саботує розслідування цих справ.

 

«Лише за цей місяць ми написали десять заяв в Торезький МВ УМВС в Донецькій області за фактами скоєних злочинів відносно нас. Ні по одному досі не відкрито провадження, не робиться ніяких слідчо-оперативних дій! Крім того слідчі Торезького МВ УМВС категорично не чують наших доводів про зв'язок всіх 10 скоєних стосовно нас злочинів і кваліфікації їх як перешкоджання професійній діяльності журналістів. Вони (слідчі) наполегливо намагаються кожному окремому епізоду дати непідконтрольну статтю типу дрібного хуліганства або незначної крадіжки», - йдеться у заяві.

 

Співробітники редакції побоюються за власну безпеку, вони подали заяви в Донецьке обласне УМВС України і в Київське УМВС України.

 

Із заявою «Про город» у повному обсязі можна познайомитись на сайті видання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY