«Дзеркало тижня»: Київська влада терміново вимагає списки учнів, чиї батьки працюють у ЗМІ

14 Вересня 2013
4250
14 Вересня 2013
15:50

«Дзеркало тижня»: Київська влада терміново вимагає списки учнів, чиї батьки працюють у ЗМІ

4250
Прес-секретар міського управління освіти цю інформацію заперечує
«Дзеркало тижня»: Київська влада терміново вимагає списки учнів, чиї батьки працюють у ЗМІ
Міське управління освіти і науки (ГУОН) термінов збирає інформацію про дітей, чиї батьки працюють в ЗМІ. Про це з посиланням на анонімні джерела в головному управлінні та школах повідомляє DT.UA.


За цією інформацією, така робота  ведеться з четверга: «Прізвище-ім'я дитини, прізвище-ім'я батька-журналіста та місце його роботи - ці дані в режимі "терміново і важливо!" повинні повідомити школи чиновникам». 


Відповідна задача була поставлена перед працівниками районних управлінь освіти на засіданні в міському управлінні, зазначає DT.UA. За словами джерел, озвучила «прохання» влади прес-секретар міського управління освіти Марія Кравчук.

 

Журналісти ZN.UA звернулися за роз'ясненнями до ГУОН. Як з'ясувалося, начальник управління Оксана Добровольська перебуває у відрядженні, її заступник теж зайнятий. Марія Кравчук запевнила, що таких завдань школи не отримували. «Ми звернулися до районів з проханням надати список навчальних закладів, які можуть прийняти у себе представників ЗМІ для висвітлення різних заходів. Адже є директори, які соромляться відеокамер і журналістів», - запевнила прес-секретар. 


Директори шкіл, з якими поспілкувалися журналісти DT.UA, засумнівалися в цьому аргументі. «У кожному районі є школи, які зазвичай запрошують ЗМІ, і такі, які намагаються не демонструвати журналістам, - пояснив один з них. - Але перелік цих навчальних закладів чудово відомий управлінням освіти всіх рівнів. Тому немає сенсу збирати ще раз такі дані».


Незважаючи на запевнення прес-служби ГУОН, на умовах анонімності ZN.UA вдалося отримати підтвердження інформації про складання списків дітей журналістів принаймні у двох районах столиці: Голосіївському та Оболонському. Директори шкіл, з якими вдалося поспілкуватися, підтвердили, що справді передавали таку інформацію на прохання управління освіти свого району. Однак ніяких письмових розпоряджень чиновників або наказів жоден директор не отримував. Прохання передавалася усно або у вигляді телефонограми.

Міське управління освіти і науки з серпня 2012 року очолює член Партії регіонів, а до цього - член ВО «Батьківщина» Оксана Добровольська. 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4250
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
киянин
3847 дн. тому
Шантажувати дітьми - улюблений прийом бандитів. Не обов'язково дитину викрадати. Досить сказати: ми знаємо, де твій малий учиться. Ти за нього не боїшся?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду