НСЖУ просить Антимонопольний комітет розібратися з тарифами «Укрпошти»

НСЖУ просить Антимонопольний комітет розібратися з тарифами «Укрпошти»

21 Серпня 2013
7667

НСЖУ просить Антимонопольний комітет розібратися з тарифами «Укрпошти»

7667
НСЖУ просить Антимонопольний комітет розібратися з тарифами «Укрпошти»
НСЖУ просить Антимонопольний комітет розібратися з тарифами «Укрпошти»

Національна спілка журналістів України звернулася з офіційним листом до голови Антимонопольного комітету України Василя Цушка, у якому просить вжити передбачених законодавством заходів до підприємства «Укрпошта», аби не допустити встановлення економічно необґрунтованих тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою. Про це йдеться на сайті НСЖУ.

 

Нагадаємо, УДППЗ «Укрпошта», незважаючи на численні протести видавців та громадських організацій, наполягає на тому, щоб уже на цей передплатний період тарифи було підвищено на 45%. «Визнаючи себе монополістом на ринку розповсюдження періодичних видань, принаймні на селі, «Укрпошта» не проводить погодження своєї тарифної політики з Антимонопольним комітетом України», - ідеться в зверненні НСЖУ.

 

«Детектор медіа» друкує лист голови НСЖУ Олега Наливайка до АМК повністю:

 

Голові Антимонопольного комітету України

Цушку В.П.

 

Шановний Василю Петровичу!

 

Міністерством інфраструктури України підготовлено проект наказу «Про затвердження тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою», яким передбачається збільшення нині діючих тарифів на 45% з 01.01.2014.

 

В обґрунтування необхідності прийняття цього регуляторного акта було надано пояснювальну записку (додається), в якій зазначається, що підвищення тарифів на 45% викликано збільшенням розміру мінімальної заробітної плати та прогнозованим рівнем інфляції у 2014 році. Жодного розрахунку фактичних витрат підприємства «Укрпошта» надано не було.

 

Крім того, у цій же пояснювальній записці (сторінка 1) вказано, що «на ринку розповсюдження періодичних видань працюють понад 100 комерційних структур», але «жодна з альтернативних організацій не працює на селі». Таким чином, визнаючи себе монополістом на ринку розповсюдження періодичних видань, принаймні на селі, «Укрпошта» не проводить погодження своєї тарифної політики з Антимонопольним комітетом України.

 

Незважаючи на постійні вимоги Національної спілки журналістів України показати фактичні витрати підприємства «Укрпошта» на доставку періодичних видань, провести обговорення можливої оптимізації процесів з розповсюдження преси, «Укрпошта» завжди бачить вихід лише у значному підвищенні тарифів на свої послуги. Так було і у 2009 році, коли «Укрпошта» хотіла підвищити тарифи на 40-45%, так само без будь-яких економічних обґрунтувань. Тоді, за посередництва КМУ, нам вдалося досягти компромісу, і тарифи були підвищені на офіційний рівень інфляції.

 

Ми не заперечуємо проти підвищення тарифів на рівень інфляції і тепер, але таке підвищення не може становити 45%.

 

Просимо вжити передбачених законодавством заходів до підприємства «Укрпошта» для утримання їх від встановлення економічно необґрунтованих  тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою.

 

З  повагою

Голова НСЖУ                                                                         О.І. Наливайко

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала уряд не допустити різкого збільшення тарифів з доставки періодичної преси.  

 

22 серпня це питання буде розглянуто на засіданні робочої групи МРГ щодо інвестицій та розвитку ЗМІ в Україні

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду