«Гром ТБ»: Корупційний скандал! Міліціонери вимагали пиріжка у вуличного продавця!

«Гром ТБ»: Корупційний скандал! Міліціонери вимагали пиріжка у вуличного продавця!

4 Серпня 2013
4554

«Гром ТБ»: Корупційний скандал! Міліціонери вимагали пиріжка у вуличного продавця!

4554
Зачепила мене передача «Гром ТБ» «Чому міліція не бореться зі стихійною торгівлею в Києві»...
«Гром ТБ»: Корупційний скандал! Міліціонери вимагали пиріжка у вуличного продавця!
«Гром ТБ»: Корупційний скандал! Міліціонери вимагали пиріжка у вуличного продавця!

Критикувати журналістів піарнику якось незручно. Тим більше коли я представляю правозахисну організацію. Тим більше, що журналісти наїхали на міліцію, яку ми самі постійно критикуємо. Довго думала, чи братися за цю невдячну справу. Але хай живе вільна дискусія.

 

Зачепила мене передача «Гром ТБ» «Чому міліція не бореться зі стихійною торгівлею в Києві». Нагадаю, в сюжеті журналісти під виглядом продавців встановили намет із освіжаючими коктейлями на центральних вулицях столиці. Увійшовши в довіру до місцевих колег та міліціонерів, вони кілька днів безперешкодно продавати коктейлі і в процесі з'ясувати безліч нюансів стихійної торгівлі. Після завершення розслідування журналісти представили результати на колегії в КМДА та передали їм зароблені в незаконний спосіб гроші.

 

На початку програми автори очікували, що «на їхній гачок клюне велика корупційна риба». 10 хвилин очікування. Великою корупційною рибою виявилися два міліціонери, які патрулюють район біля метро Університет. Величезні корупційні побори пепеесники беруть пиріжками та напоями.

 

Скандали, інтрига, розслідування! Безжалісні правоохоронці вимагають пиріжків та безалкогольних коктейлів!

 

Далі журналісти на нараді за присутності міліцейського керівництва виступають і віддають людям у погонах мішечок із грошима. Широкий жест - такий собі привселюдний хабар. Але! Який насправді випадок корупції вдалося розкрити телевізійникам? Те, що патрульні міліціонери, зарплата яких становить близько 2000 грн, беруть хабарі пиріжками та напоями? І це новина? Сенсація? Результат кропіткого розсname="_GoBack">лідування?

 

Самі патрульні розповіли, що грошей від людей вимагає керівництво. Чому б не дочекатися когось із важливих людей у погонах? Викрити когось із міліцейського начальства? Але навіщо, адже на це потрібен час. Набагато простіше знайти найнижчу ланку й підставити патрульних.

 

100%, що ніхто з міліцейського керівництва за побори з торговців відповідальності не понесе. А знаєте, кого зроблять винними? Двох молодих пепеесників, які по-людськи поставилися до журналістів під масками торговців і розповіли про нечесне керівництво.

 

Чи поцікавилися журналісти долею цих двох міліціонерів, яких вони назвали «великою корупційною рибою»? Яким вони в сюжеті навіть не закрили обличчя? Скоріше за все їх уже звільнили. Та чи змінилася від цього ситуація?

 

Марина Нерд, піар-менеджер Української Гельсінської спілки з прав людини

 

Фото -  http://k.img.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4554
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду