ВР підтримала у першому читанні урядовий законопроект про прозорість медіавласності

21 Червня 2013
5318

ВР підтримала у першому читанні урядовий законопроект про прозорість медіавласності

5318
ВР підтримала у першому читанні урядовий законопроект про прозорість медіавласності

Верховна Рада 21 червня прийняла за основу проект Закону № 2731 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації», внесений Кабінетом Міністрів України. За це рішення проголосувало 273 депутати.

 

Крім того, парламентарі проголосували за підготовку цього проекту до другого читання за скороченою процедурою. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. За його словами, Комітет протягом тижня акумулювати поправки до другого читання, і, можливо, останнього сесійного тижня на початку липня проект буде внесений на голосування до сесійної зали.

 

Нагадаємо, Комітет на своєму засіданні 23 травня 2013 року розглянув проект №2731. Як писала «Детектор медіа», урядовий проект має на меті заборонити діяльність телерадіокомпаній, власниками яких є нерезиденти з офшорів.

 

У Верховній Раді знаходиться на розгляді альтернативний проект Закону №2074 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення», внесений народними депутатами Миколою Княжицьким і Миколою Томенком.

 

Комітет рекомендував парламенту прийняти його за основу. Члени Комітету надіслали звернення до голови Верховної Ради з проханням розглянути законопроекти №2074 та №2731 разом. Однак 21 червня депутатський проект не був внесений до порядку денного.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5318
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду