У міліції опитали більше 70 свідків, але не встановили нападників на Сніцарчук та Соделя

У міліції опитали більше 70 свідків, але не встановили нападників на Сніцарчук та Соделя

20 Травня 2013
9471

У міліції опитали більше 70 свідків, але не встановили нападників на Сніцарчук та Соделя

9471
У міліції опитали більше 70 свідків, але не встановили нападників на Сніцарчук та Соделя
У міліції опитали більше 70 свідків, але не встановили нападників на Сніцарчук та Соделя

У Міністерстві внутрішніх справ ще не встановили особу, яка на мітингу 18 травня побила журналіста 5-го каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента «Коммерсанта» Владислава Соделя. Про це журналістам - учасникам сьогоднішньої акції протесту під будівлею МВС повідомив заступник  начальника головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

 

За його словами, міліція вже опитала  більше 70 учасників інциденту. Пан Татаров подякував журналістам та інтернет-спільноті за інформацію про учасників бійки, однак зазначив, що їхня причетність до побиття кореспондентів ще не встановлена.

 

Також, за словами Олега Татарова, наразі складено три протоколи за фактом адміністративних порушень стосовно участі в акції протесту водія на БТР, особу якого правоохоронці не називають. Зокрема, йому інкримінують порушення правил дорожнього руху і невиконання вимог співробітників ДАІ, неналежну реєстрацію транспортного засобу, відсутність посвідчення водія. Власника бронетехніки міліція намагається встановити. Де він перебуває, правоохоронцям поки що не відомо.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

ГУМВС Києва відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження» та 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності).

 

Кореспондент газети «Коммерсантъ-Украина» Артем Скоропадський у своєму репортажі хронологію подій виклав наступним чином:

 

«...Основні ж бійки зав'язалися на вулиці Великій Житомирській вже після того, як основні заходи опозиції і влади, що проводила в Києві антифашистський мітинг, завершилися. Зіткненням передувала поява бронетранспортера (БТР), на борту якого було зображено моркву і на броні якого сиділи люди, одягнені в костюми кроликів. Порушуючи правила дорожнього руху, БТР рушив по вулиці, але його пересуванню спробували перешкодити активісти "Свободи", що перекрили вулицю. Через деякий час у будівлі Головного управління МВС в Києві з'явилася група молодих людей спортивного вигляду, які мовчки накинулися на націоналістів. При цьому співробітники міліції ніяк не відреагували на цей напад і не спробували запобігти йому. Під час бійки активісти, що напали на націоналістів, побили кореспондентку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і напали на фотокореспондента "Коммерсанта" Владислава Соделя. Ми вже поверталися з акції, коли побачили, що якихось людей міліція взяла "в кільце". Ці спортсмени били хлопця, а поруч з ним валялася кепка з символікою "Свободи"»

 

Журналісти та інтернет-спільнота, як пише «Українська правда»,  упізнали у нападниках на журналістів людину схожу на   голову Білоцерківської міської організації «Молодих регіонів» Василя Бойка  та  мешканця Білої Церкви Вадима Тітушка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9471
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3999 дн. тому
"Після подій 18 травня у Києві "страшилка" про морг від Олени Бондаренко - вже не просто слова" Після влаштованого оскаженілими "антифашистами" від партії бандюковичів звірячого побиття журналістів стає зрозумілим, що мала на увазі заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова, депутат від ПР Олена Бондаренко. Пам'ятаєте, на одному з ефірів "Шустер-live" вона закликала батьків не відпускати дітей на опозиційні акції, бо потім можуть знайти їхні тіла в моргу...>>> http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/21333
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду