Кабмін зняв «чорні стрічки» - тепер міністри мають стати доступнішими для преси

3 Квітня 2013
6798

Кабмін зняв «чорні стрічки» - тепер міністри мають стати доступнішими для преси

6798
Кабмін зняв «чорні стрічки» - тепер міністри мають стати доступнішими для преси

У залі засідань уряду знято «чорні стрічки». Цю інформацію «Детектор медіа» повідомив директор департаменту інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів Сергій Нагорянський.

 

«Сьогодні "чорні стрічки" в урядовій залі засідань знято», - сказав він.

 

Як писала «Детектор медіа», міністрів у залі засідань відгородили від преси чорними стрічками, по периметру яких тепер стоять охоронці.

 

Представники прес-служби Кабміну неодноразово обіцяли зняти стрічки. Зокрема Сергій Нагорянський 18 лютого під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє в межах «Відкритої розмови», сказав: «Уже за два тижні ніхто не ставитиме питання про "чорні стрічки" у Кабміні». Вперше цю проблему на МРГ обговорили ще наприкінці 2010 року.

 

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович обіцяв найближчим часом зібрати нараду, щоб вирішити питання закритості уряду від журналістів.

 

На важливості співпраці урядовців з журналістами наголосив також прем'єр-міністр Микола Азаров. Водночас на прес-конференції 19 березня Микола Азаров, відповідаючи на запитання «Детектор медіа», зазначив, що не знає нічого про ці стрічки, і, намагаючись уникнути прямої відповіді, запропонував поміняти чорні стрічки на червоні.

 

2 квітня питання «чорних стрічок» знову розглядалося на черговому засіданні МРГ. Сергій Нагорянський пообіцяв налагодити продуктивну співпрацю журналістів з прес-службами міністрів. Присутні на МРГ журналісти сприйняли цю пропозицію, але категорично попросили не відгороджувати міністрів від журналістів «чорними стрічками». «20 років працював уряд без стрічок, думаю, що й зараз вони не потрібні», - зазначила Наталя Соколенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6798
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
anton1508
4037 дн. тому
УУУУУУУУУУРРРРРРРРРРРРРРРАААААААААААААААА!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду