Активіст «Дорожнього контролю» потрапив за грати за те, що не передав права у руки даїшника

26 Березня 2013
7606
26 Березня 2013
14:48

Активіст «Дорожнього контролю» потрапив за грати за те, що не передав права у руки даїшника

7606
Активіст «Дорожнього контролю» потрапив за грати за те, що не передав права у руки даїшника

Активіст «Дорожнього контролю» Максим Магера відбуває трьохденний адміністративний арешт відповідно до рішення Київського райсуду міста Одеси від 25 березня 2013 року. Про це«Детектор медіа» повідомив керівник прес-служби «Дорожнього контролю» Єгор Воробйов.

 

Рішенням суду Максим Магера визнаний винним за ст.185 КУпАП (непокора працівникові міліції - ТК). У постанові зазначено, що 16 березня 2013 року активіст здійснив аварійну ситуацію. На вимогу інспектора ДАІ Чабана О.П. активіст пред'явив документи, але не передав їх в руки інспектору.

 

На думку «Дорожнього контролю», рішення судді є неправомірним. Видання відзначає, що в своїй постанові, суддя Іванчук В.М. використовував стару редакцію закону, відповідно до якої водій зобов'язаний саме передати права в руки інспектору ДАІ, а не пред'являти. «Дорожній контроль» також додає, що в 2011 році, за ініціативою президента, був прийнятий закон, згідно з яким, водій більше не зобов'язаний передавати документи в руки інспектору ДАІ, а повинен їх лише пред'являти.

 

«Дорожній Контроль» планує оскаржувати рішення суду і звертатись в дисциплінарний комітет.

 

За інформацією, яку надали «Детектор медіа» у «Дорожньому контролі», активіст не є журналістом інтернет-ресурсу, але займався збиранням інформації на користь «Дорожнього контроля».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7606
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
qqqqq
4058 дн. тому
Таке правопорушення як створення аварійної ситуації передбачає тимчасове вилучення посвідчення водія, що передбачено КупАП. А тому за таке порушення повинен був віддати права...
вввв
4058 дн. тому
2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також: а) пред'явити для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1; суддю - не тещо намило, самого посадити років на 10
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду