detector.media
01.03.2013 13:03
Президент пообіцяв провести нараду з приводу закритості уряду від журналістів (ВІДЕО)

Президент України Віктор Янукович найближчим часом збере нараду, щоб вирішити питання закритості уряду від журналістів. Про це він сказав на прес-конференції 1 березня, відповідаючи на запитання «Детектор медіа».

 

Журналіст «Детектор медіа» Світлана Остапа нагадала президенту, що він останню прес-конференцію проводив 15 місяців тому. «За дослідженнями "Детектор медіа", кількість прес-конференцій чиновників вищого ешелону скоротилася в рази за останні кілька років. Чи відомо вам, що в Кабміні рік тому чорними стрічками відгородили журналістів від міністрів і журналісти більше не можуть ставити запитання перед засіданням уряду. А на останньому засіданні уряду взагалі не знайшлося місця ні операторам, ні фотографам - їх усіх перевели до прес-центру, де вони дивилися трансляцію на великому екрані. У мене запитання: чи не могли б ви дати доручення міністрам, віце-прем'єр-міністрам, прем'єр-міністру частіше проводити прес-конференції, тому що складається враження, що вони уникають прямого спілкування з журналістами і просто бояться?», - запитала Світлана Остапа з «Детектор медіа».

 

«Я з цього питання зберу найближчим часом нараду, розгляну й обов'язково надам вам відповідь. Я переконаний, що це питання треба систематизувати, і ваші вимоги співпадають цілком з моєю точкою зору», - сказав президент.

 

«Що стосується критики на мою адресу, я вам вдячний за критику, коли вона лунає. Чому ми не так часто зустрічаємось? Я чесно вже багато разів казав, що не люблю це. Як то кажуть, хто на що вчився. Я от на це не вчився (сміється. - ТК). Це мій недолік, але я буду з ним боротись, я це обіцяю», - додав Віктор Янукович.

 

Прес-секретар президента Дарка Чепак не дала змоги журналістці уточнити частину запитання про «чорні стрічки» в Кабміні.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY