8 жовтня – акція на підтримку законопроекту про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ

8 жовтня – акція на підтримку законопроекту про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ

7 Жовтня 2015
1978

8 жовтня – акція на підтримку законопроекту про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ

1978
8 жовтня – акція на підтримку законопроекту про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ
8 жовтня – акція на підтримку законопроекту про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ

8 жовтня громадські активісти роздадуть народним депутатам сатиричну газету «Радянський Меридіан» та проведуть акцію з вимогою проголосувати за законопроект про роздержавлення. Про це йдеться в анонсі організаторів акції, ГО «Інститут Медіа Права» та групи «РПР-Медіа».

 

Таким чином вони хочуть акцентувати увагу на необхідності ухвалення законопроекту №1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», що має поставити крапку на витрачанні бюджетних коштів, за які виходять державні та комунальні газети на всіх рівнях.

 

Акція розпочнеться о 9.00 перед будівлею Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5).

 

Під час акції громадські активісти та журналісти роздаватимуть народним депутатам сатиричну газету «Радянський Меридіан», яка виконана у стилі типових районних газет, що видають районні ради та районні адміністрації в Україні. В газеті зібрані скановані матеріали з так званих «районок» та опубліковані авторські сатиричні матеріали.

 

На початку акції пройде брифінг за участі народного депутата Світлани Заліщук, директора Інституту Медіа Права Тараса Шевченка та головного редактора проекту «Історична Правда» Вахтанга Кіпіані.

 

В Україні лише одних районних газет, які видають районні адміністрації та районні ради, налічується близько 550. Їх тижневий наклад сягає понад мільйона екземплярів. Це сотні мільйонів гривень, які йдуть на так званий «піар» місцевої та центральної влади.

 

«Прийняття законопроекту №1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» є виконанням зобов'язань України перед радою Європи та реалізацією Дорожньої карти реформ Реанімаційного Пакету Реформ, що стала частиною Коаліційної угоди» - зазначають організатори акції.

 

Контакти:

 

Для додаткової інформації щодо законопректу: Галина Чижик,  юрист, ГО «Інститут Медіа Права», 098 716 10 80.

 

Для акредитації: Аліса Тимченко, 044 278 48 95, 063 864 30 62.

 

Нагадаємо, Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) закликала редакції друкованих ЗМІ в Україні долучитися до підтримки законопроекту і надіслати офіційне звернення редакції до керівників парламентських фракцій.

 

Документ № 1123 зареєстровано 1 грудня 2014 року народними депутатами Миколою Томенком та Олександром Абдулліним.

 

Законопроект передбачає, що реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюється у два етапи: перший - протягом одного року з дня набрання чинності законом та другий - протягом наступних двох років.

 

На першому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ та редакцій, які звернулися з відповідними клопотаннями та були внесені до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо. На другому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ та редакцій, які не реформовані на першому етапі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду