Комітет свободи слова проведе слухання щодо впровадження цифрового мовлення в Україні

Комітет свободи слова проведе слухання щодо впровадження цифрового мовлення в Україні

17 Вересня 2015
2515
17 Вересня 2015
12:05

Комітет свободи слова проведе слухання щодо впровадження цифрового мовлення в Україні

2515
Комітет свободи слова проведе слухання щодо впровадження цифрового мовлення в Україні
Комітет свободи слова проведе слухання щодо впровадження цифрового мовлення в Україні

11 листопада 2015 року відбудуться комітетські слухання на тему: «Впровадження ефірного наземного цифрового телевізійного мовлення в Україні: виклики і проблеми інформаційної безпеки». Таке рішення ухвалили члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 16 вересня.

 

Обговорити проблему впровадження цифрового мовлення на комітетських слуханнях запропонували члени громадської ради при Комітеті.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 серпня розглянула проект постанови Кабінету Міністрів України №815 «Про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України», що надійшов від Державної служби зв'язку та захисту інформації України. Було ухвалено рішення змінити термін вимкнення аналогового телемовлення на 30 червня 2018 року.

 

Раніше, Комітет свободи слова визнав виконання плану переходу на цифрове мовлення в Україні незадовільним.

 

Нагадаємо, 17 червня поточного року завершився період, за який Україна разом з іншими країнами Європи, Азії та Африки мала перейти на цифровий стандарт ефірного телемовлення. Однак цього переходу так і не сталося. Українські канали продовжують транслювати аналогове мовлення.

 

Згідно з новою редакцією Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, ухваленого Нацрадою, вимкнення аналогового телебачення в Україні здійснюватиметься в чотири етапи і в такі строки:

 

-І етап: м. Київ, Київська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська області, Автономна Республіка Крим та м. Севастополь - із 17 червня 2015 року;

-ІІ етап: Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Чернівецька, Одеська області - з 31 грудня 2015 року;

-ІІІ етап: Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Запорізька області - з 30 червня 2016 року;

-IV етап: Луганська, Донецька, Чернігівська, Харківська, Сумська області - з 31 грудня 2016 року.

 

Після 17 червня 2015 року в Україні почали вимикати радіоелектронні засоби (РЕЗ), які створюють завади цифровим РЕЗ сусідніх держав.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2515
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду