Підозрюваний у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія ліквідований на Донбасі – Володимир Рубан

Підозрюваний у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія ліквідований на Донбасі – Володимир Рубан

23 Липня 2015
6990

Підозрюваний у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія ліквідований на Донбасі – Володимир Рубан

6990
Підозрюваний у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія ліквідований на Донбасі – Володимир Рубан
Підозрюваний у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія ліквідований на Донбасі – Володимир Рубан

Керівник Центру обміну полоненими Володимир Рубан повідомив з посиланням на анонімні джерела в українському підпіллі окупованих частин Донбасу, що поблизу міста Горлівки (Донецька область) ліквідовано Джалала Алієва, підозрюваного у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія (на фото). Про це пан Рубан 23 липня написав на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, Джалала Алієва було знищено 7 липня.

 

«Анонімно від підпільників ...: - "Володимир Володимирович!  Джалала Джамаловича Алієва,  поганяло "Діма Дагестанець", вбивцю журналіста "Вестей" Веремія В'ячеслава ліквідовано. Якщо, звичайно, родичам буде від цього легше. Більше про цю падаль ніколи не почують. Він розстріляний, тіло кинуто на з'їдіння собакам в полі між Горлівкою і сел. Зайцеве. Разом з ним розстріляний подільник Кравченко (Крава),  раніше судимий, 12 років відсидки. Світ став на двох виродків чистішим. Про їх смерті можете повідомити... Вони обидва мертві... Ліквідовано 07.07.2015 року, калібр куль 7.62 "», - йдеться в публікації Володимира Рубана.

 

Нагадаємо, журналіста видань «Газета по-киевски», «Обозреватель», «Вести» В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч з 18 на19 лютого минулого року під час Революції Гідності. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення.

 

Наразі триває судовий процес за фактом вбивства В'ячеслава Веремія. За даними слідства, у злочині брали участь п'ять осіб. Підозрюваного у побитті та притягнутого до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту 16 жовтня минулого року. У вбивстві журналіста підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку.

 

Суддя Олег Лінник, який веде справу В'ячеслава Веремія щодо підозрюваного Юрія Крисіна, вирішив, що засідання суду буде закритим попри суспільний резонанс справи.

 

У вересні 2014 року міський голова Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про встановлення на вул. Великій Житомирській, 8 у столиці меморіальної дошки в пам'ять загиблого журналіста. 21 листопада Президент України Петро Порошенко присвоїв В'ячеславу Веремію звання Героя України. 6 березня указом Президента України Петра Порошенка призначено стипендію сину журналіста Максиму Веремію. Наразі триває громадське обговорення щодо перейменування вулиці Ілліча у Києві на честь В'ячеслава Веремія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду