Депутат міської ради на Київщині погрожував розправою журналістці каналу НТН (ВІДЕО)

Депутат міської ради на Київщині погрожував розправою журналістці каналу НТН (ВІДЕО)

21 Травня 2015
2973

Депутат міської ради на Київщині погрожував розправою журналістці каналу НТН (ВІДЕО)

2973
Депутат міської ради на Київщині погрожував розправою журналістці каналу НТН (ВІДЕО)
Депутат міської ради на Київщині погрожував розправою журналістці каналу НТН (ВІДЕО)

Депутат Ірпінської міськради (Ірпінь, Київська область) Валерій Пєший погрожував журналістці телеканалу НТН Аліні Семенюк фізичною розправою.  Про це повідомляється на сайті «Громада Приірпіння».

 

Інцидент трапився під час підготовки сюжету програми «Агенти впливу» про незаконні вирубки в Національному парку поблизу міста Гостомеля (Київська область).

 

Знімальна група намагалася розпитати Валерія Пеєшого про акти на земельні ділянки. Як зафіксували журналісти, депутат сказав охоронцю розбити камеру, а сам заявив журналістці: «Викинь цю х...ю. Дати тобі (журналістці НТН. - ТК) по морді? Так зараз дам п...и тобі!».

 

Після цих слів депутат сів до «Ягуара» й, рушаючи з місця події, ледве не травмував журналістів.

 

 

 

 

За словами Аліни Семенюк, вона подала заяву про погрози до прокуратури Ірпеня, а потім заяву було скеровано до міліції.

 

Раніше журналісти, що висвітлюють тему незаконних забудов у Приірпінні, вже зазнавали переслідувань. Один із резонансних прикладів - напад на знімальну групу каналу СТБ 27 червня 2013 року. Тоді забудовник Олександр Табалюк намагався вирвати камеру з рук оператора Антона Шоломицького, вирвав об'єктив і заховав його в себе в машині. Пан Шоломницький разом із журналісткою Іриною Драбок та з редакційним завданням висвітлювали на сесію Ірпінської ради (Київська область), аби підготувати сюжет про знищення забудовниками зелених зон у місті. Суд щодо цього випадку переслідування журналістів і досі не завершено.

 

Як писала «Детектор медіа», 14 травня Верховна Рада ухвалила закон, яким посилила кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності журналістів - «за» проголосували 240 народних депутатів. Відтепер кримінальним кодексом каратимуться погрози, або насильство стосовно журналіста, в тому числі, працівником правоохоронного органу, або іншою службовою особою. Також до переліку кримінальних злочинів додались: умисне знищення або пошкодження майна журналіста, посягання на життя журналіста, захоплення журналіста як заручника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2973
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду