«Еспресо TV» змінив тимчасову частоту на Луганщині – Нацрада говорить про складність мовлення в зоні АТО

«Еспресо TV» змінив тимчасову частоту на Луганщині – Нацрада говорить про складність мовлення в зоні АТО

30 Квітня 2015
2266

«Еспресо TV» змінив тимчасову частоту на Луганщині – Нацрада говорить про складність мовлення в зоні АТО

2266
«Еспресо TV» змінив тимчасову частоту на Луганщині – Нацрада говорить про складність мовлення в зоні АТО
«Еспресо TV» змінив тимчасову частоту на Луганщині – Нацрада говорить про складність мовлення в зоні АТО

Телеканал «Еспресо TV» отримав дозвіл Національної ради з питань телебачення і радіомовлення тимчасово мовити в Луганській області на 45 ТВК, водночас ситуація з мовленням українських телеканалів на території АТО залишається вкрай складною. Таке рішення було ухвалено Нацрадою на засіданні 29 квітня, повідомляє офіційний сайт регулятора.

 

Раніше у зв'язку із захопленням проросійськими бойовиками частини території Донецької і Луганської областей та технічних засобів мовлення українських телерадіокомпаній «Еспресо TV» мовив на 33 телевізійному каналі. Така можливість була надана тимчасово - на період до відновлення мовлення ТОВ «Телерадіокомпанія «Акцент»» міста Лисичанська (Луганська область).

 

Позапланова перевірка телерадіокомпанії «Акцент» засвідчила, що ліцензіат відновив мовлення на своєму ТВК. Відтак телеканал «Еспресо TV» звернувся до Нацради щодо надання дозволу  тимчасово мовити на 45 ТВК у смт Широкому (Луганська область). Український державний центр радіочастот визначив принципову можливість організації такого мовлення.

 

Очікується, що телеканал розпочне роботу наступного місяця. За попередніми розрахунками УДЦР, сигнал може досягати окупованого терористами Луганська.

 

Налагодити мовлення «Еспресо TV» вдалося завдяки польському передавачеві, який компанія отримала безкоштовно, зауважив член Національної ради Олександр Ільяшенко. Нині, за його словами, ситуація для відновлення мовлення в зоні АТО і на прилеглих територіях вкрай складна як з точки зору частотного, так і фінансового ресурсів. Головною проблемою залишається нестача веж чи високих споруд, на яких можна було б розмістити передавачі. Однак Національна рада зі свого боку докладає зусиль, аби зарадити ситуації із браком державного фінансування на ці потреби. Так, ведуться переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо можливості отримання безкоштовних передавачів, аналогічний запит готується і до Німеччини.

 

Олександр Ільяшенко також зазначив, що в рамках робочої групи при Міністерстві інформаційної політики, до складу якої входять представники Нацради, Міністерства оборони, Концерну РРТ, УДЦР тощо триває робота над віднайденням висот і можливостей для встановлення передавачів, аби забезпечити прилеглу до АТО територію українським мовленням.

 

Нагадаємо, у листопаді минулого року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проаналізувала стан мереж мовлення (телебачення та радіо) на території Донецької та Луганської областей і 27 листопада оприлюднила таблиці з переліком мовників і територій, на які вони мовлять.

 

За даними Нацради, у Донецькій області в місті Маріуполі мовлять 15 українських телеканалів, у Краматорську - 13, в Артемівську - 9, у Костянтинівці - 8, у Світлодарському - 3, у Красноармійську - 5, у Волновасі - 2, у Соледарі - 1.

 

Крім того в Краматорську і Маріуполі мовлять по 10 українських радіостанцій, у Красноармійську - 1.

 

У Луганській області в місті Лисичанську мовлять 11 українських каналів, у Старобільську - 7, у Сватовому - 6, у Марківці, Біловодську, Кремінній, Троїцькому - по 4, у Зоринівці, Попасній, Краснодоні - по 3, у Чорнухиному, Перевальську, Солідарному - по 2, у Білолуцькому, Білокуракиному, Новопскові, Свердловську - по 1. Крім того в Старобільську мовлять 7 українських радіостанцій, у Лисичанську і Ровеньках - по 3, у Кремінній, Біловодську, Білолуцьку, Марківці та Зоринівці - по 1.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2266
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду