У Сімферополі обшукали помешкання й допитали колишнього оператора ATR

У Сімферополі обшукали помешкання й допитали колишнього оператора ATR

11 Квітня 2015
2360

У Сімферополі обшукали помешкання й допитали колишнього оператора ATR

2360
У Сімферополі обшукали помешкання й допитали колишнього оператора ATR
У Сімферополі обшукали помешкання й допитали колишнього оператора ATR

У місті Сімферополі в окупованому Росією Криму, вранці 11 квітня співробітники Центру з протидії екстремізму провели обшук у будинку відеооператора Амета Умерова, який кілька років тому працював оператором телеканалу ATR, а зараз займається зйомкою весіль. Про це повідомляє «Крим. Реалії».

 

За словами друзів і колег пана Умерова, підставою для проведення обшуку стали висловлювання оператора в одній із соціальних мереж на політичну тему, в яких він критикував дії російської влади в Криму. За їхньою інформацією, обшук тривав недовго. Співробітники Центру з протидії екстремізму вивчили вміст комп'ютера і перевірили відеотехніку, але нічого забирати не стали.

 

Як розповів згодом Амет Умеров виданню «Крим. Реалії», після обшуку його відвезли в сімферопольське управління Центру з протидії екстремізму, де відбувся допит. «Крім мене там сиділо ще шість осіб, у яких конфіскували комп'ютери, ноутбуки, відеотехніку. Двоє з них були схожі на кримських татар», - сказав відеооператор.

 

Пан Умеров повідомив, що з обшуком до нього додому прийшли близько 7-ї ранку. Представники Центру з протидії екстремізму шукали вибухові речовини, холодну і вогнепальну зброю. Також вони перевірили особисті повідомлення в соціальних мережах на комп'ютері пана Умерова. Після допиту Амет Умеров був відпущений.

 

За словами оператора, співробітників Центру з протидії екстремізму цікавили зв'язки Амета Умерова з якимось Олексієм Рябініним, з яким він нібито листувався в соціальних мережах. Сам оператор стверджує, що ця людина йому не знайома, і під час перевірки комп'ютерів листування з ним виявлено не було.

 

За даними джерел «Крим. Реалії», Центр з протидії екстремізму збирає інформацію про сімферопольця Олексія Рябініна, який нещодавно нібито підірвався на саморобному вибуховому пристрої. За версією представників Центру з протидії екстремізму, він нібито планував здійснити теракти в Криму на 9 травня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2360
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду