detector.media
11.04.2015 19:15
У Сімферополі обшукали помешкання й допитали колишнього оператора ATR
У Сімферополі обшукали помешкання й допитали колишнього оператора ATR

У місті Сімферополі в окупованому Росією Криму, вранці 11 квітня співробітники Центру з протидії екстремізму провели обшук у будинку відеооператора Амета Умерова, який кілька років тому працював оператором телеканалу ATR, а зараз займається зйомкою весіль. Про це повідомляє «Крим. Реалії».

 

За словами друзів і колег пана Умерова, підставою для проведення обшуку стали висловлювання оператора в одній із соціальних мереж на політичну тему, в яких він критикував дії російської влади в Криму. За їхньою інформацією, обшук тривав недовго. Співробітники Центру з протидії екстремізму вивчили вміст комп'ютера і перевірили відеотехніку, але нічого забирати не стали.

 

Як розповів згодом Амет Умеров виданню «Крим. Реалії», після обшуку його відвезли в сімферопольське управління Центру з протидії екстремізму, де відбувся допит. «Крім мене там сиділо ще шість осіб, у яких конфіскували комп'ютери, ноутбуки, відеотехніку. Двоє з них були схожі на кримських татар», - сказав відеооператор.

 

Пан Умеров повідомив, що з обшуком до нього додому прийшли близько 7-ї ранку. Представники Центру з протидії екстремізму шукали вибухові речовини, холодну і вогнепальну зброю. Також вони перевірили особисті повідомлення в соціальних мережах на комп'ютері пана Умерова. Після допиту Амет Умеров був відпущений.

 

За словами оператора, співробітників Центру з протидії екстремізму цікавили зв'язки Амета Умерова з якимось Олексієм Рябініним, з яким він нібито листувався в соціальних мережах. Сам оператор стверджує, що ця людина йому не знайома, і під час перевірки комп'ютерів листування з ним виявлено не було.

 

За даними джерел «Крим. Реалії», Центр з протидії екстремізму збирає інформацію про сімферопольця Олексія Рябініна, який нещодавно нібито підірвався на саморобному вибуховому пристрої. За версією представників Центру з протидії екстремізму, він нібито планував здійснити теракти в Криму на 9 травня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY