У Криму ФСБ викликала на допит журналістку Анну Шайдурову

У Криму ФСБ викликала на допит журналістку Анну Шайдурову

7 Квітня 2015
3339

У Криму ФСБ викликала на допит журналістку Анну Шайдурову

3339
У Криму ФСБ викликала на допит журналістку Анну Шайдурову
У Криму ФСБ викликала на допит журналістку Анну Шайдурову

У Сімферополі кримську журналістку Анну Шайдурову вранці 7 квітня телефоном викликали в управління Федеральної служби безпеки. Про це пише «Крим. Реалії» з посиланням на саму пані Шайдурову.

 

«Вранці зателефонували, запросили в ФСБ. Я запитала з приводу офіційних документів, мені відповіли: "Ви ж свідома громадянка, приходьте, ми вам вручимо"», - розповіла пані Шайдурова.

 

Запрошував на допит майор ФСБ, подробиць телефоном повідомляти не став.

 

Журналістка припускає, що її допит є продовженням справи, пов'язаної з публікаціями в «Центрі журналістських розслідувань», де вона раніше працювала.

 

Журналістка має намір з'явитися в ФСБ 7 квітня після обіду.

 

Нагадаємо, 13 березня у квартирах батьків кримських журналісток Анни Андрієвської та Наталії Кокоріної співробітники ФСБ проводили обшук у межах кримінальної справи, порушеної за публікації «Центру журналістських розслідувань».

 

Зокрема, щодо пані Андрієвської, яка не живе в Криму, ФСБ Росії порушила кримінальну справу за статтею 280.1 КК Росії (публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ) щодо публікації її матеріалу про волонтерів батальйону «Крим».

 

Після обшуку у батьків Наталії Кокоріної, журналістку доставили в управління ФСБ, де її допитували протягом шести годин як свідка у справі. Після цього пані Кокоріну відпустили, вилучивши у неї особистий ноутбук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3339
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду