detector.media
07.04.2015 12:01
У Криму ФСБ викликала на допит журналістку Анну Шайдурову
У Криму ФСБ викликала на допит журналістку Анну Шайдурову

У Сімферополі кримську журналістку Анну Шайдурову вранці 7 квітня телефоном викликали в управління Федеральної служби безпеки. Про це пише «Крим. Реалії» з посиланням на саму пані Шайдурову.

 

«Вранці зателефонували, запросили в ФСБ. Я запитала з приводу офіційних документів, мені відповіли: "Ви ж свідома громадянка, приходьте, ми вам вручимо"», - розповіла пані Шайдурова.

 

Запрошував на допит майор ФСБ, подробиць телефоном повідомляти не став.

 

Журналістка припускає, що її допит є продовженням справи, пов'язаної з публікаціями в «Центрі журналістських розслідувань», де вона раніше працювала.

 

Журналістка має намір з'явитися в ФСБ 7 квітня після обіду.

 

Нагадаємо, 13 березня у квартирах батьків кримських журналісток Анни Андрієвської та Наталії Кокоріної співробітники ФСБ проводили обшук у межах кримінальної справи, порушеної за публікації «Центру журналістських розслідувань».

 

Зокрема, щодо пані Андрієвської, яка не живе в Криму, ФСБ Росії порушила кримінальну справу за статтею 280.1 КК Росії (публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ) щодо публікації її матеріалу про волонтерів батальйону «Крим».

 

Після обшуку у батьків Наталії Кокоріної, журналістку доставили в управління ФСБ, де її допитували протягом шести годин як свідка у справі. Після цього пані Кокоріну відпустили, вилучивши у неї особистий ноутбук.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY