Російське тюремне відомство не виключає переведення Надії Савченко до цивільної лікарні

Російське тюремне відомство не виключає переведення Надії Савченко до цивільної лікарні

3 Березня 2015
2427

Російське тюремне відомство не виключає переведення Надії Савченко до цивільної лікарні

2427
Російське тюремне відомство не виключає переведення Надії Савченко до цивільної лікарні
Російське тюремне відомство не виключає переведення Надії Савченко до цивільної лікарні

Перший заступник директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Анатолій Рудий повідомив, що народного депутата України Надію Савченко, яка наразі перебуває у московському СІЗО за звинуваченням у загибелі російських журналістів і незаконному перетині кордону, можуть перевести до цивільного медичного закладу у Росії. Про це повідомляє російське інформагентство «Интерфакс».

 

Анатолій Рудий зазначив, що Надія Савченко буде переведена до цивільного медзакладу  в разі серйозного погіршення її здоров'я.

 

«Зараз ніяких патологічних змін у стані її здоров'я немає, вага стабільна, різні показники стабільні і не випадають з ряду допустимих. Не проходить тижня, коли збирається консиліум не просто за участю наших лікарів, із залученням цивільних лікарів, і рішення про подальше ставлення до процесу лікування, підтримки її здоров'я приймаються на цих найсерйозніших консиліумах», - сказав заступник голови ФСВП.

 

Водночас офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, коментуючи повідомлення, що президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд звернулися до російського керівництва з проханням звільнити Надію Савченко, заявив про відмову слідства від будь-яких кроків щодо звільнення ув'язненої.

 

«Слідство свою позицію вже висловлювало неодноразово. Додати до цього нема чого. Савченко обвинувачується в пособництві вбивства російських громадян. Розслідування кримінальної справи відносно Савченко буде продовжено, а її долю вирішить тільки суд», - заявив пан Маркін.

 

2 березня  Верховна Рада України прийняла звернення до народного депутата Надії Савченко із закликом припинити голодування. Того ж дня Надія Савченко в черговий раз відмовилася припинити голодування, повідомили глава російської Ради з прав людини при президенті Михайло Федотов та члена цієї ради Єлизавета Глінка, які відвідали ув'язнену.

 

33-річна українська військова, депутат Верховної Ради та член парламентської делегації у ПАРЄ Надія Савченко з липня 2014 року знаходиться у в'язниці в Росії за звинуваченням у загибелі співробіниктів телеканалу «Россия 1». На знак протесту Надія Савченко голодує вже 81 день.

 

Нагадаємо, 1 березня в Україні, Росії та інших країнах світу відбувалася всесвітня акція на підтримку полоненої льотчиці, народного депутата Верховної Ради України  Надії Савченко. У Києві на Софійській площі відбувся міжконфесійний молебень «За Україну, за Мир, за Надію» за участі представників усіх релігійних конфесій України.

 

Президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко звання «Герой України».

 

Надію Савченко було викрадено бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, перевезено до Росії та звинувачено в причетності до загибелі російських журналістів. Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону. 25 лютого 2015 року у постанові про з'єднання кримінальних справ виникло нове звинувачення за частиною 1 статті 356 КК- застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

 

Льотчиця розпочала голодування 13 грудня 2014 року, а у лютому відмовилася від підтримки медикаментами.  Один з адвокатів Микола Полозов в інтерв'ю «Радио Свобода» наголосив, що можливості людського організму не безмежні й ресурси можуть вичерпатися вже 6-8 березня.

 

19 лютого стало відомо, що  Надія Савченко просить Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) виступити гарантом її обстеження незалежним консиліумом лікарів. У своєму листі льотчиця наголошує, що забороняє піддавати її примусовому голодуванню, оскільки вважає, що у випадку невдалої реабілітації представники Росії захочуть приховати свої злодіяння.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду