Надія Савченко відмовилася від підтримки медикаментами і продовжує голодування

Надія Савченко відмовилася від підтримки медикаментами і продовжує голодування

20 Лютого 2015
6192

Надія Савченко відмовилася від підтримки медикаментами і продовжує голодування

6192
Надія Савченко відмовилася від підтримки медикаментами і продовжує голодування
Надія Савченко відмовилася від підтримки медикаментами і продовжує голодування

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко протестує проти допуску до неї невідомих німецьких лікарів. Про це під час брифінгу повідомила журналістам сестра ув'язненої у Росії українки Віра Савченко, повідомляє УНІАН.

 

Вона зазначила, що позавчора мала зустріч з сестрою 8 хвилин, хоча передбачалося 40 хвилин, але оскільки вони розмовляли українською мовою, то зустріч було перервана.

 

Віра Савченко також наголосила, що до ув'язненї в московському СІЗО Надії Савченко було допущено «якихось невідомих німецьких лікарів», котрі пізніше на російському телебаченні заявили, що з у в'язненою все добре і вона «рівномірно і тихенько помирає».

 

«Надію це обурило, і це стало причиною повної відмови від будь-яких коктейлів, уколів глюкози, і вона буде вживати тільки воду», - сказала Віра Савченко.

 

Вона розповіла, повідомила, що на сьогодні вага Савченко становить 57 кг і минає вже  70-й день голодування. Нині у Савченко почалися проблеми із щитовидною залозою, і від цього вона весь час мерзне. «Це єдина Надіїна скарга, що вона постійно мерзне», - сказала Віра, підкресливши, що Надія ніколи не скаржиться.

 

Тим часом представники партії «Батьківщина» звернулись до учасників переговорів у «нормандському форматі» щодо негайного звільнення Надії Савченко.

 

Нагадаємо,  19 лютого стало відомо, що  Надія Савченко просить Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) виступити гарантом її обстеження незалежним консиліумом лікарів. У своєму листі, переданому адвокатом Миколою Полозовим, льотчиця наголошує, що забороняє піддавати її примусовому голодуванню, оскільки вважає, що у випадку невдалої реабілітації представники Росії захочуть приховати свої злодіяння. 18 лютого до Надії Савченко не пустили українського лікаря. 

 

Український лікар Андрій Строкань прибув до Москви після того, як в Держуправління справами звернулася Віра Савченко з проханням дати оцінку медиками Клінічної лікарні «Феофанія» стану здоров'я Надії Савченко. Лікар хотів з'ясувати, які саме препарати застосовують для підтримки фізичного стану української громадянки.

 

12 лютого президент Петро Порошенко заявив, що в ході Мінських переговорів досягнута домовленість про швидке звільнення Надії Савченко. Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що російська сторона не давала жодних запевнень Україні щодо звільнення пані Савченко.

 

Надію Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли до Росії, де звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів. Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону.

 

26 жовтня 2014 року на позачергових парламентських виборах Надія Савченко була обрана народним депутатом за списком партії «Батьківщини». Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

 

10 лютого Басманний суд Москви продовжив термін арешту Надії Савченко, яку у РФ звинувачують у загибелі на Донбасі російських журналістів, до 13 травня.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду