Виробник бронепластин хоче притягти до суду редактора інтернет-видання «Нововолинськ діловий»

Виробник бронепластин хоче притягти до суду редактора інтернет-видання «Нововолинськ діловий»

2 Лютого 2015
3800

Виробник бронепластин хоче притягти до суду редактора інтернет-видання «Нововолинськ діловий»

3800
Виробник бронепластин хоче притягти до суду редактора інтернет-видання «Нововолинськ діловий»
Виробник бронепластин хоче притягти до суду редактора інтернет-видання «Нововолинськ діловий»

Представник київської фірми «Весь світ бронедверей» В.Гражевський заявив, що редактор інтернет-видання «Нововолинськ діловий» Андрій Сорока має виступити відповідачем у судовому процесі, у якому журналіст раніше проходив у справі як співвідповідач. Про це повідомляється на сайті видання.

 

Виробник бронедверей та пластин для бронежилетів звернувся до суду після публікації на сайті матеріалу «Бронежилети, які продають у Нововолинську, куля снайпера прошиває наскрізь» від 8 липня 2014 року.

 

«8 липня наш сайт поінформував читачів про волонтерські випробування на полігоні у Володимирі-Волинському. Того дня у присутності репортерів снайпер із батальйону територіальної оборони "Волинь" кулями калібру 7,62 влучив  у бронепластини заводів "Темп", "Ферромакс", "Бронедвері", а також російського і самопального виробництва.
Продірявив і темпівську, і дві бронедверні, і лівак із Мелітополя, і російську, яка йде на експорт до чехів. Витримав того дня випробування лише "Ферромакс"»,
- повідомляє видання.

 

На полігоні тоді буди присутні репортери Андрій Сорока й Андрій Медина.

 

Перед тим, як звернутися до суду, ТзОВ «Весь світ бронедверей» надіслало на редакційну пошту волинського видання  лист, у якому переконує редактора в якості своєї продукції і рекомендує припинити «публікації та розміщення у ЗМІ та інтернеті не перевірених і не підтверджених відповідними юридичними документами і належними доказами фактів та інформації, яка завдає шкоди діловій репутації сумлінних виробників, і реалізації державної програми по зміцненню обороноздатності країни».

 

Раніше цей виробник судився з місцевим активістом Володимиром Красулею, який тестував бронежилети - саме результати цього тестування було знято за основу у матеріалі «Нововолинська ділового». Позивач вимагав 160 тис грн. Тепер В.Гражевський хоче притягнути співвідповідачем у цьому цивільному позові ще й «Нововолинськ діловий».

 

Нагадаємо, у листопаді Голова Володимир-Волинської районної державної адміністрації Володимир Савчук подав до суду на обласний громадсько-політичний тижневик «Місто вечірнє» через дві статті про його попередню роботу у ВАТ «Родючість», заявивши, що публікації завдали шкоди його честі, гідності та діловій репутації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду