За фактом нападу міліціонерів на журналістів прокуратура розслідує «перевищення службових повноважень»

За фактом нападу міліціонерів на журналістів прокуратура розслідує «перевищення службових повноважень»

30 Січня 2015
3833

За фактом нападу міліціонерів на журналістів прокуратура розслідує «перевищення службових повноважень»

3833
За фактом нападу міліціонерів на журналістів прокуратура розслідує «перевищення службових повноважень»
За фактом нападу міліціонерів на журналістів прокуратура розслідує «перевищення службових повноважень»

30 січня прокуратура Харківської області розпочала досудове розслідування за фактом нічного інциденту на посту ДАІ у селі Пісочин між працівниками міліції та представниками ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської оласті.

 

Кримінальне провадження зареєстровано за ч. 1 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень).

 

«Журналісти заявили, що під час перевірки документів та автомобіля на посту виник конфлікт зі співробітниками міліції з приводу проведення відеозйомки процесу огляду автомобіля. За словами працівників мас-медіа, співробітники міліції схопили за руки журналіста, що проводив зйомку, вихопили камеру, після чого повалили останнього на землю», - йдеться в повідомленні.

 

Прокуратура обіцяє перевірити всі доводи сторін слідчим шляхом і надати правову оцінку діям міліціонерів.

 

Нагадаємо, 29 січня на одному з харківських постів ДАІ автомобіль, у якому їхали журналісти і правозахисник, зупинили міліціонери. Костянтин Реуцький, луганський правозахисник і журналіст інтернет-видання informator.lg.ua і «Громадського ТБ», який висвітлює події в зоні АТО, був побитий екс-беркутівцями, співробітниками МВС.

 

У пана Реуцького вилучили фотоапарат, з допомогою якого він знімав відеорепортажі в Дебальцевому, Попасній, Маріуполі, також на камері могли бути зафіксовані деталі злочину працівників МВС. Згодом камеру підкинули назад у машину, але без карти пам'яті.

 

Свідками нападу були журналістка «Громадського ТБ» Настя Станко, яку міліціонери штовхали, та журналіст польського видання «Критика політична» Павел Пеньонжек, які й повідомили про інцидент. Зі слів пані Станко, їх затримали прапорщики міліції на прізвища Ріяко, Костюк і Гончаренко.

 

Костянтин Реуцький звернувся до міліції із заявою про напад. Харківська міліція почала службову перевірку за фактом інциденту. Міліціонерів, які несли службу на блок-посту, відсторонено від виконання службових обов'язків на час з'ясування всіх обставин події.

 

Водночас у міліції стверджують, що представники «Громадського ТБ» «вчинили конфлікт із правоохоронцями під час огляду їх автівки на виїзді з міста Харкова, що має реєстрації Луганського регіону». Також у міліції стверджують, що Костянтин Реуцький сам упав на землю, хоча журналісти Настя Станко і Павел Пеньонжек, які були свідками інциденту, повідомили, що пана Реуцького скрутили і кинули на землю.

 

Незалежна медіа-профспілка України вважає ганебним побиття Костянтина Реуцького міліцією та вимагає розслідувати інцидент.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3833
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ГАНЬБА СТАНКО!
3367 дн. тому
хотелось бы чтобы прокуратура проверила также обстоятельства, связанные с препятствованием быдло-журналистки Станко осуществлению законных действий работниками милиции в рамках выполнения, в т.ч. решений СНБО. Необходимо, чтобы журналистку-манипуляторшу Станко и её быкующих корешей привлекли к ответственности за неповиновение закнным требованиям работников милиции, находящихся при выполнении своих прямых служебных обязанностей, тем более в условиях войны и террористической угрозы. Также должна быть дана правовая оценка фактам незаконной видеосъемки на стратегически важном оборонном объекте - блок-посте и публикации в прессе имен и фамилий работников милиции. А вцелом, еще пара таких инцидентов с манипулятошами, типа Станко, подло прикрывающимися журналистскими удостоверениями и можно не сомневаться, что во избежание "отстранения", "расследования" и т.п. , работники, несущие службу, просто пропустят в следующий раз до зубов вооруженных террористов с журналисткими удостоверениями в наши города. А чего? Может то тоже какое-то Станко, которая будет орать и быковать, что её нельзя досматривать, я вся такая честная и непредвзятая....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду