Пукач заявляє, що Гонгадзе був злочинцем, і він «таких тисячі вивозив» - Теличенко (ВІДЕО, ДОПОВНЕНО)

Пукач заявляє, що Гонгадзе був злочинцем, і він «таких тисячі вивозив» - Теличенко (ВІДЕО, ДОПОВНЕНО)

8 Грудня 2014
4459

Пукач заявляє, що Гонгадзе був злочинцем, і він «таких тисячі вивозив» - Теличенко (ВІДЕО, ДОПОВНЕНО)

4459
Пукач заявляє, що Гонгадзе був злочинцем, і він «таких тисячі вивозив» - Теличенко (ВІДЕО, ДОПОВНЕНО)
Пукач заявляє, що Гонгадзе був злочинцем, і він «таких тисячі вивозив» - Теличенко (ВІДЕО, ДОПОВНЕНО)

Екс-генерал МВС Олексій Пукач, який відбуває покарання за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, замість покарання перебуває в комфортних умовах за гратами. Про це заявила сьогодні, 8 грудня, захисник вдови Гонгадзе Валентина Теличенко після засідання Апеляційного суду щодо розгляду апеляції пана Пукача, повідомляє «Українська правда».

 

«Він сидить у комфортних умовах замість того, щоб відбувати покарання. Його годують дуже якісно, до нього звертаються, як до особи, що є генералом. Він почувається "перцем" у цій історії», - сказала адвокат.

 

Валентина Теличенко також заявляє, що вбивця журналіста не розкаявся у своєму злочині.

 

«Сьогодні і під час судового засідання, і в проміжку, коли судді ще не зайшли до зали, розказує Пукач, який Гонгадзе був злочинець, що він таких, як Гонгадзе, тисячі вивозив», - розповіла пані Теличенко.

 

 

Валентина Теличенко також повідомила, що Апеляційний суд Києва відклав розгляд апеляції на вирок колишньому генералу МВС Олексію Пукачу.

 

«Сьогодні суд дав час новому представнику (потерпілого) Олексія Подольського для отримання допуску до держтаємниці до 15 грудня», - сказала вона.

 

До цієї дати новий представник потерпілого повинен звернутися до Служби безпеки України для отримання допуску для можливості присутності на закритих засіданнях суду.

 

У зв'язку з цим Апеляційний суд оголосив перерву в розгляді справи на невизначений термін.

 

Нагадаємо, нова колегія суддів Апеляційного суду Києва за головуванням судді Степана Гладія ухвалила рішення про слухання у закритому режимі справи за апеляціями на вирок Олексію Пукачу, що засуджений до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

 

Раніше Колегія суддів Апеляційного суду Києва, яка розглядає скаргу на вирок екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, прийняла відвід за заявою потерпілого, журналіста Олексія Подольського.

 

29 січня екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача засудили до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Зараз Олексій Пукач оскаржує вирок в Апеляційному суді.

 

В квітні Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми, оскільки в.о. генпрокурора України Олег Махніцький заявив, що ГПУ не вважає справу Георгія Гонгадзе закритою.

 

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду