26 лютого філософи Дністровий і Єрмоленко подискутують про парадокс кохання

18 Лютого 2013
4771
18 Лютого 2013
13:19

26 лютого філософи Дністровий і Єрмоленко подискутують про парадокс кохання

4771
26 лютого філософи Дністровий і Єрмоленко подискутують про парадокс кохання

26 лютого о 19.00 у креативному просторі «Часопис» філософи Анатолій Дністровий та Володимир Єрмоленко дискутуватимуть про парадокс любові. Приводом до дискусії стала однойменна книжка сучасного французького філософа і письменника Паскаля Брюкнера.

 

Все ж неправда, що філософи говорять лише про трансцендетальне, дискурсивне й екзистенційне. Сучасні філософи знаходять, над чим порозмислити, не лише у високому, а й у щоденному. Хоча тема, яку обрали для дискусії відомі філософи Анатолій Дністровий і Володимир Єрмоленко, є одночасно і надвисокою, і цілком буденною. За чашкою вечірнього чаю двоє відомих інтелектуалів дискутуватимуть про любов і її неодмінні парадокси.

 

«Любов - це капітуляція перед іншим та зв'язування себе з іншим. Це єдина насолода від несвободи, яку можна витерпіти», - вважає Єрмоленко.

 

«Кохання - це біохімічний стан організму, в процесі якого свідомість здатна мислити «навпаки» і, відповідно, проектувати «навпаки» поведінку. Наприклад, це добровільне зречення від майна, грошей і навіть власного життя», - наполягає Дністровий.

 

А тим часом Брюкнер відстоює свою парадоксальну думку: «Не варто увінчувати кохання цими лаврами - воно пречудово існує саме. Існує поступ у становищі чоловіків та жінок, існує змога удосконалення особистості, проте в коханні поступу немає. Воно завжди буде належати до розряду несподіванок. І це добра новина початку цього століття».

 

На дискусію запрошуються всі, хто вміє любити, хто вірить у любов, хто страждав від любові й народжувався знову під її впливом, хто шукає любов чи уже її знайшов. Свої запитання дискутантам ви зможете поставити під час самого заходу або на сторінці зустрічі у мережі Facebook.

 

Звертаємо увагу, що вхід на презентацію за умовами креативного простору «Часопис» коштуватиме 30 грн за першу годину та 15 грн за кожну наступну. Кава, чай, солодощі, wi-fi - за рахунок закладу.

 

Реєстрація за телефоном 067 2475960 або на сайті креативного простору «Часопис».

 

26 лютого, 19:00

 

Креативний простір «Часопис»

 

м.Київ, вул. Льва Толстого, 3

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба Грані-Т
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4771
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
levaquin order
368 дн. тому
Drugs information sheet. Generic Name. buy generic levaquin All news about drugs. Get here.
amoxil prices
369 дн. тому
Medication prescribing information. Effects of Drug Abuse. amoxil without a prescription Actual trends of drugs. Get here.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду