detector.media
18.02.2013 13:19
26 лютого філософи Дністровий і Єрмоленко подискутують про парадокс кохання

26 лютого о 19.00 у креативному просторі «Часопис» філософи Анатолій Дністровий та Володимир Єрмоленко дискутуватимуть про парадокс любові. Приводом до дискусії стала однойменна книжка сучасного французького філософа і письменника Паскаля Брюкнера.

 

Все ж неправда, що філософи говорять лише про трансцендетальне, дискурсивне й екзистенційне. Сучасні філософи знаходять, над чим порозмислити, не лише у високому, а й у щоденному. Хоча тема, яку обрали для дискусії відомі філософи Анатолій Дністровий і Володимир Єрмоленко, є одночасно і надвисокою, і цілком буденною. За чашкою вечірнього чаю двоє відомих інтелектуалів дискутуватимуть про любов і її неодмінні парадокси.

 

«Любов - це капітуляція перед іншим та зв'язування себе з іншим. Це єдина насолода від несвободи, яку можна витерпіти», - вважає Єрмоленко.

 

«Кохання - це біохімічний стан організму, в процесі якого свідомість здатна мислити «навпаки» і, відповідно, проектувати «навпаки» поведінку. Наприклад, це добровільне зречення від майна, грошей і навіть власного життя», - наполягає Дністровий.

 

А тим часом Брюкнер відстоює свою парадоксальну думку: «Не варто увінчувати кохання цими лаврами - воно пречудово існує саме. Існує поступ у становищі чоловіків та жінок, існує змога удосконалення особистості, проте в коханні поступу немає. Воно завжди буде належати до розряду несподіванок. І це добра новина початку цього століття».

 

На дискусію запрошуються всі, хто вміє любити, хто вірить у любов, хто страждав від любові й народжувався знову під її впливом, хто шукає любов чи уже її знайшов. Свої запитання дискутантам ви зможете поставити під час самого заходу або на сторінці зустрічі у мережі Facebook.

 

Звертаємо увагу, що вхід на презентацію за умовами креативного простору «Часопис» коштуватиме 30 грн за першу годину та 15 грн за кожну наступну. Кава, чай, солодощі, wi-fi - за рахунок закладу.

 

Реєстрація за телефоном 067 2475960 або на сайті креативного простору «Часопис».

 

26 лютого, 19:00

 

Креативний простір «Часопис»

 

м.Київ, вул. Льва Толстого, 3

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY