Розпочався набір журналістів на дистанційний курс медіа права

2 Вересня 2012
2206
2 Вересня 2012
12:04

Розпочався набір журналістів на дистанційний курс медіа права

2206
Анкети можна подавати до 10 вересня включно
Розпочався набір журналістів на дистанційний курс медіа права

Інститут Медіа Права вже вшосте оголошує набір на дистанційне навчання з медіа права для журналістів. Дистанційний курс медіа права - це форма дистанційної освіти журналістів з метою підвищення їх знань про медіа законодавство, стандарти свободи слова та практику Європейського суду з прав людини.

 

Дистанційне навчання проходитиме на сайті дистанційних курсів Інституту Медіа Права.

 

Протягом кількох місяців слухачі курсу отримуватимуть навчальні матеріали, підготовані спеціалістами Інституту Медіа Права. Матеріали з'являтимуться в навчальному модулі 2 рази на тиждень та складатимуться з двох частин - основної частини обов'язкової для прочитання (3-4 сторінки тексту) та додаткової, що міститиме перелік літератури з цієї ж теми (як правило у вигляді Інтернет-посилань), які бажано прочитати. Слухачі матимуть змогу глибше ознайомитися з тими темами, які викликають для них найбільшу цікавість. Все спілкування відбуватиметься через навчальний модуль. Слухачі також матимуть можливість ставити викладачам додаткові запитання та ініціювати обговорення окремих тем.  Курс складатиметься з 21 уроку.  

 

Контроль знань відбуватиметься за допомогою трьох тестів. Тести базуватимуться лише на обов'язкових матеріалах.

 

Після успішного складання підсумкового тесту, учасники отримають сертифікат про проходження Дистанційного курсу медіа права.

 

Тематика курсу включає (але не обмежується) такі теми:

 

  • позови про захист честі та гідності;
  • втручання у приватне життя;
  • доступ до інформації;
  • захист журналістських джерел;
  • правові питання проведення фото та відео зйомки;
  • авторське право та суміжні права;  
  • ліцензування телерадіомовлення;
  • журналістика та Інтернет;
  • практика Європейського суду з прав людини;
  • стандарти суспільного мовлення.

 

Вимоги до кандидатів:

- бути практикуючим журналістом;

- мати прагнення до нових знань.

 

Для того, щоб стати слухачем Дистанційного курсу медіа права, потрібно заповнити онлайн-анкету.

 

Заповнення анкети повинне бути здійснено за один сеанс. Це означає, що відкриту анкету неможливо зберегти для подальшого редагування.

 

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. Анкета повинна бути отримана Інститутом Медіа Права до 10 вересня 2012 року (включно).

 

Про додаткові можливості стати учасником дистанційного курсу можна дізнатися тут.

 

За додатковою інформацією з питань участі  в Дистанційному курсі медіа права звертатися до Інституту Медіа Права: електронна адреса -  i_law@medialaw.kiev.ua телефон/факс: (066) 381 90 68.

 

Проведення цього дистанційного курсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз Нетворк. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Інституту Медіа Права та не обов'язково відображає точку зору американського уряду, USAID та Інтерньюз.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду