24 вересня відбудеться відкриття XVIII МФАФ «КРОК»

18 Вересня 2011
13705
18 Вересня 2011
19:11

24 вересня відбудеться відкриття XVIII МФАФ «КРОК»

13705
24 вересня відбудеться відкриття XVIII МФАФ «КРОК»

 

Оргкомітет Міжнародного фестивалю Анімаційних фільмів «КРОК» запрошує представників вітчизняних ЗМІ прийняти участь у прес-конференції з нагоди Відкриття XVIII МФАФ «КРОК», що відбудеться 24 вересня о 17:00 у Синьому залі столичного Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6)

 

З 24 вересня по 3 жовтня 2011 року відбудеться знакова культурна подія України - XVIII Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК», що проводитиметься на теплоході «Принцеса Дніпра» за маршрутом Київ - Запоріжжя - Севастополь - Одеса.

 

«КРОК» єдиний в СНД кінофестиваль, що проводиться на паритетних засадах двома країнами - Україною та Росією - і відбувається почергово в кожній з них.

 

Церемонія урочистого Відкриття фестивалю пройде 24 вересня 2011 року у столичному Будинку кіно. Спеціальна подія в рамках церемонії Відкриття - допрокатний показ на території СНД повнометражного французького анімаційного фільму «Життя кота» («Une Vie de Chat») реж. Жан-Луі Фелісіолі та Ален Ганйоль (Франція, Нідерланди, Швейцарія, Бельгія). за підтримки Французького культурного центру в Україні, посольства Франції в Україні та Міністерства закордонних справ Франції.

 

На фестивалі буде показано понад 300 анімаційних фільмів, серед яких і нові, і ретроспективні роботи відомих діячів вітчизняної та світової анімації.

 

До складу Міжнародного журі увійшли: Андрій Курков - Україна (письменник, член Європейської кіно академії, постійний член журі літературної Букерівської премії). 

Нельсон Лоурі - США (художник, аніматор), Святослав Ушаков - Росія (режисер, сценарист, художник), Джоана Тосте - Португалія (режисер, художник), Анрі Хайцик - Франція (режисер, аніматор)

 

 Цього року у фестивалі візьмуть участь представники з 37-ми країн світу: Австралія, Аргентина, Бельгія, Бразилія, Великобританія, Угорщина, Гвінея, Німеччина, Греція, Індія, Іспанія, Італія, Канада, Китай, Куба, Литва, Мексика, Нідерланди, Польща, США, Тайвань, Узбекистан, Фінляндія, Франція, Хорватія, Швейцарія, Естонія, Японія та ін.

 

Від України у конкурсній програмі - фільми режисерів Анатолія Лавренішина, Олександра Шмигуна, Наталії Скрябіной, Катерини Чепік, Оксани Прищепи та Сергія Руденка.

 

Під час фестивалю пройдуть дискусії, «круглі столи» та серія майстер-класів всесвітньовідомого продюсера Макса Ховарда (США), автора багатьох фільмів студії Disney («Спіріт - душа прерій, «Хто підставив кролика Роджера», «Король лев» та інші), члена Британської академії телемистецтв на теми: «Створення успішних сценаріїв» та «Світовий досвід і ко-продукція у виробництві анімаційних фільмів».

 

«Крок» святкуватиме 70-річчя почесного президента фестивалю, легендарного режисера-аніматора Юрія  Норштейна («Їжачок у тумані», «Казка казок», «Журавель і лисиця») Героєм ще одного творчого вечора стане президент «Крока» від Росії, заслужений діяч мистецтв Росії Едуард Назаров («Про Вову Сидорова», «Жив собі пес», «Подорож мурахи», «Мартинко» та інші), чиє 70-річчя буде відзначатися у листопаді.

 

Цього року студія «Союзмультфільм» відсвяткує на фестивалі своє 75-річчя. Пройдуть ювілейні покази, присвячені творцю всесвітньовідомих мультфільмів про Чебурашку та Крокодила Гену Романа Качанова (90 років від Дня народження). Та одного з засновників української анімації Ірини  Гурвіч  (100 років від Дня народження).

 

Пріоритетною для МФАФ «КРОК» є робота з дитячою аудиторією - залученню дітей в містах прямування фестивального пароплаву до кращих зразків вітчизняного та зарубіжного мульткіно. Так у столичному Будинку кіно буде влаштовано три великі театралізовані видовища: «Анімаційні кіноранки». У програмі - виступи акторів, комп'ютерні майстер-класи зі створення анімації, виставки дитячого малюнку, ігри, призові вікторини, а також показ кращих фільмів з колекції «КРОКу».

 

У Запоріжжі, Севастополі та Одесі заплановані творчі зустрічі з дорослими та юними глядачами, відвідування шкіл, інтернатів. Виступи учасників та гостей фестивалю у Будинках культури, матроському клубі, військових частинах. Покази спец.програми кращих анімаційних фільмів МФАФ «КРОК» у місцевих кінотеатрах.

 

Журі присуджує наступні призи і нагороди:

- Гран-прі фестивалю за кращий фільм у конкурсній програмі (грошова премія $ 5000).

 - Спеціальні призи журі

 - Приз за кращий фільм у кожній категорії

 - Дипломи фестивалю

 

Спільним рішенням журі та Оргкомітету фестивалю присуджується спеціальний приз імені Олександра Татарського «Пластилінова ворона» -  «За вищий пілотаж».

 

                        Президенти МФАФ «Крок»:

Режисер та художник, заслужений діяч мистецтв Росії, лауреат Державної премії Росії Едуард Назаров («Жив-був пес», «Про Вову Сидорова», «Подорож мурахи»); режисер, народний артист України, дійсний член Академії гумору «Золотий Остап» Давид Черкаський («Пригоди капітана Врунгеля», «Острів скарбів», «Айболит»). Почесний президент - режисер, народний артист Росії, лауреат Державної премії СРСР Юрий Норштейн («Їжачок у тумані», «Казка казок», «Чапля та журавель»).

 

 

Новини фестивалю на сайті: www.krokfestival.com

e-mail: krokfestival@gmail.com

(044) 287-52-80

050-388-88-41 Контактна персона,

заступник Генерального директора МФАФ «КРОК» Стан Наталія

 

 

«КРОК» зустрічає легенду студії Disney!

 

XVIII Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» відвідає легендарна особистість в світі анімації, член британської Академії кінематографії і візуальних мистецтв, міжнародний консультант зі створення сучасних технологій анімації, всесвітньо відомий продюсер Макс Говард.

 

Після успішного дебюту у складі команди фільму «Хто підставив кролика Роджера?!», Макса запросили працювати на студію Disney, де за декілька років він зробив фантастичну кар'єру. Під його керівництвом в прокат вийшли найпопулярніші фільми того часу: «Русалонька», «Красуня і чудовисько», «Аладдін» і «Король Лев». Він стояв у витоків створення філій студії Disney в Лондоні, Парижі, Орландо і Лос-Анджелесі. Консультував створення національних студій в Індії і Ізраїлі. Як Президент анімаційного департаменту Warner bros Макс координував постановку фільму «Сталевий  гігант і Космічна Пробка». На студії Dreamworks як виконавчий продюсер створив повнометражну картину «Спіріт: душа прерій».

 

Макс Говард неодноразово підкреслював, наскільки важливою для нього є проблема ліквідації етнічних та соціальних упереджень в суспільстві, тому довгі роки він тісно співпрацює з всесвітньою організацією ЮНІСЕФ, створюючи спеціальні анімаційні програми, майстер-класи і покази в країнах Африки, Південної Америки і Карібського басейну, що розвиваються.

 

Наразі Макс Говард очолює британську компанію Exodus Film Group, однією з перших робіт якої у 2008 році став повнометражний фільм «Ігор». Як запрошений консультант і лектор з питань виробництва анімації Говард об'їхав весь світ і провів тисячі майстер-класів.         

 

У попередній бесіді з дирекцією МФАФ «КРОК» Макс зазначив, що буде радий зустрічі з українськими аніматорами, з великою цікавістю ознайомиться з готовими фільмами, а також з майбутніми проектами. «Головне у нашому бізнесі, - відзначив Говард, - це уміння розповісти історію. Відвідуючи різні країни світу, ми в першу чергу шукаємо свіжі, гідні ідеї з національним колоритом. Я знаю, що Україна має багату  культурну спадщину, яка може стати невичерпним джерелом для розвитку національної анімації».

 

Майстер-клас Макса Говарда відбудеться в столичнім Будинку кіно

25 вересня з 14:00 до 16:00, за адресою: вул. Саксаганського, 6, «Синій зал» (2 поверх).  

 

Для участі в майстер-класі необхідна попередня он-лайн реєстрація на фейсбуці або за e-mailом МФАФ «КРОК» krokfestival@gmail.com

 

В своїй анкеті аргументуйте, чим саме Вас зацікавив майстер-клас і що б Ви хотіли запитати у Макса Говарда.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13705
Читайте також
15.10.2011 12:39
Любов Журавльова, «Дзеркало тижня. Україна»
5 315
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду