detector.media
18.09.2011 19:11
24 вересня відбудеться відкриття XVIII МФАФ «КРОК»

 

Оргкомітет Міжнародного фестивалю Анімаційних фільмів «КРОК» запрошує представників вітчизняних ЗМІ прийняти участь у прес-конференції з нагоди Відкриття XVIII МФАФ «КРОК», що відбудеться 24 вересня о 17:00 у Синьому залі столичного Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6)

 

З 24 вересня по 3 жовтня 2011 року відбудеться знакова культурна подія України - XVIII Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК», що проводитиметься на теплоході «Принцеса Дніпра» за маршрутом Київ - Запоріжжя - Севастополь - Одеса.

 

«КРОК» єдиний в СНД кінофестиваль, що проводиться на паритетних засадах двома країнами - Україною та Росією - і відбувається почергово в кожній з них.

 

Церемонія урочистого Відкриття фестивалю пройде 24 вересня 2011 року у столичному Будинку кіно. Спеціальна подія в рамках церемонії Відкриття - допрокатний показ на території СНД повнометражного французького анімаційного фільму «Життя кота» («Une Vie de Chat») реж. Жан-Луі Фелісіолі та Ален Ганйоль (Франція, Нідерланди, Швейцарія, Бельгія). за підтримки Французького культурного центру в Україні, посольства Франції в Україні та Міністерства закордонних справ Франції.

 

На фестивалі буде показано понад 300 анімаційних фільмів, серед яких і нові, і ретроспективні роботи відомих діячів вітчизняної та світової анімації.

 

До складу Міжнародного журі увійшли: Андрій Курков - Україна (письменник, член Європейської кіно академії, постійний член журі літературної Букерівської премії). 

Нельсон Лоурі - США (художник, аніматор), Святослав Ушаков - Росія (режисер, сценарист, художник), Джоана Тосте - Португалія (режисер, художник), Анрі Хайцик - Франція (режисер, аніматор)

 

 Цього року у фестивалі візьмуть участь представники з 37-ми країн світу: Австралія, Аргентина, Бельгія, Бразилія, Великобританія, Угорщина, Гвінея, Німеччина, Греція, Індія, Іспанія, Італія, Канада, Китай, Куба, Литва, Мексика, Нідерланди, Польща, США, Тайвань, Узбекистан, Фінляндія, Франція, Хорватія, Швейцарія, Естонія, Японія та ін.

 

Від України у конкурсній програмі - фільми режисерів Анатолія Лавренішина, Олександра Шмигуна, Наталії Скрябіной, Катерини Чепік, Оксани Прищепи та Сергія Руденка.

 

Під час фестивалю пройдуть дискусії, «круглі столи» та серія майстер-класів всесвітньовідомого продюсера Макса Ховарда (США), автора багатьох фільмів студії Disney («Спіріт - душа прерій, «Хто підставив кролика Роджера», «Король лев» та інші), члена Британської академії телемистецтв на теми: «Створення успішних сценаріїв» та «Світовий досвід і ко-продукція у виробництві анімаційних фільмів».

 

«Крок» святкуватиме 70-річчя почесного президента фестивалю, легендарного режисера-аніматора Юрія  Норштейна («Їжачок у тумані», «Казка казок», «Журавель і лисиця») Героєм ще одного творчого вечора стане президент «Крока» від Росії, заслужений діяч мистецтв Росії Едуард Назаров («Про Вову Сидорова», «Жив собі пес», «Подорож мурахи», «Мартинко» та інші), чиє 70-річчя буде відзначатися у листопаді.

 

Цього року студія «Союзмультфільм» відсвяткує на фестивалі своє 75-річчя. Пройдуть ювілейні покази, присвячені творцю всесвітньовідомих мультфільмів про Чебурашку та Крокодила Гену Романа Качанова (90 років від Дня народження). Та одного з засновників української анімації Ірини  Гурвіч  (100 років від Дня народження).

 

Пріоритетною для МФАФ «КРОК» є робота з дитячою аудиторією - залученню дітей в містах прямування фестивального пароплаву до кращих зразків вітчизняного та зарубіжного мульткіно. Так у столичному Будинку кіно буде влаштовано три великі театралізовані видовища: «Анімаційні кіноранки». У програмі - виступи акторів, комп'ютерні майстер-класи зі створення анімації, виставки дитячого малюнку, ігри, призові вікторини, а також показ кращих фільмів з колекції «КРОКу».

 

У Запоріжжі, Севастополі та Одесі заплановані творчі зустрічі з дорослими та юними глядачами, відвідування шкіл, інтернатів. Виступи учасників та гостей фестивалю у Будинках культури, матроському клубі, військових частинах. Покази спец.програми кращих анімаційних фільмів МФАФ «КРОК» у місцевих кінотеатрах.

 

Журі присуджує наступні призи і нагороди:

- Гран-прі фестивалю за кращий фільм у конкурсній програмі (грошова премія $ 5000).

 - Спеціальні призи журі

 - Приз за кращий фільм у кожній категорії

 - Дипломи фестивалю

 

Спільним рішенням журі та Оргкомітету фестивалю присуджується спеціальний приз імені Олександра Татарського «Пластилінова ворона» -  «За вищий пілотаж».

 

                        Президенти МФАФ «Крок»:

Режисер та художник, заслужений діяч мистецтв Росії, лауреат Державної премії Росії Едуард Назаров («Жив-був пес», «Про Вову Сидорова», «Подорож мурахи»); режисер, народний артист України, дійсний член Академії гумору «Золотий Остап» Давид Черкаський («Пригоди капітана Врунгеля», «Острів скарбів», «Айболит»). Почесний президент - режисер, народний артист Росії, лауреат Державної премії СРСР Юрий Норштейн («Їжачок у тумані», «Казка казок», «Чапля та журавель»).

 

 

Новини фестивалю на сайті: www.krokfestival.com

e-mail: krokfestival@gmail.com

(044) 287-52-80

050-388-88-41 Контактна персона,

заступник Генерального директора МФАФ «КРОК» Стан Наталія

 

 

«КРОК» зустрічає легенду студії Disney!

 

XVIII Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» відвідає легендарна особистість в світі анімації, член британської Академії кінематографії і візуальних мистецтв, міжнародний консультант зі створення сучасних технологій анімації, всесвітньо відомий продюсер Макс Говард.

 

Після успішного дебюту у складі команди фільму «Хто підставив кролика Роджера?!», Макса запросили працювати на студію Disney, де за декілька років він зробив фантастичну кар'єру. Під його керівництвом в прокат вийшли найпопулярніші фільми того часу: «Русалонька», «Красуня і чудовисько», «Аладдін» і «Король Лев». Він стояв у витоків створення філій студії Disney в Лондоні, Парижі, Орландо і Лос-Анджелесі. Консультував створення національних студій в Індії і Ізраїлі. Як Президент анімаційного департаменту Warner bros Макс координував постановку фільму «Сталевий  гігант і Космічна Пробка». На студії Dreamworks як виконавчий продюсер створив повнометражну картину «Спіріт: душа прерій».

 

Макс Говард неодноразово підкреслював, наскільки важливою для нього є проблема ліквідації етнічних та соціальних упереджень в суспільстві, тому довгі роки він тісно співпрацює з всесвітньою організацією ЮНІСЕФ, створюючи спеціальні анімаційні програми, майстер-класи і покази в країнах Африки, Південної Америки і Карібського басейну, що розвиваються.

 

Наразі Макс Говард очолює британську компанію Exodus Film Group, однією з перших робіт якої у 2008 році став повнометражний фільм «Ігор». Як запрошений консультант і лектор з питань виробництва анімації Говард об'їхав весь світ і провів тисячі майстер-класів.         

 

У попередній бесіді з дирекцією МФАФ «КРОК» Макс зазначив, що буде радий зустрічі з українськими аніматорами, з великою цікавістю ознайомиться з готовими фільмами, а також з майбутніми проектами. «Головне у нашому бізнесі, - відзначив Говард, - це уміння розповісти історію. Відвідуючи різні країни світу, ми в першу чергу шукаємо свіжі, гідні ідеї з національним колоритом. Я знаю, що Україна має багату  культурну спадщину, яка може стати невичерпним джерелом для розвитку національної анімації».

 

Майстер-клас Макса Говарда відбудеться в столичнім Будинку кіно

25 вересня з 14:00 до 16:00, за адресою: вул. Саксаганського, 6, «Синій зал» (2 поверх).  

 

Для участі в майстер-класі необхідна попередня он-лайн реєстрація на фейсбуці або за e-mailом МФАФ «КРОК» krokfestival@gmail.com

 

В своїй анкеті аргументуйте, чим саме Вас зацікавив майстер-клас і що б Ви хотіли запитати у Макса Говарда.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY