24 червня в Одесі – презентація DVD-колекції української німої кінокласики «Українське німе»

23 Червня 2011
13892
23 Червня 2011
14:16

24 червня в Одесі – презентація DVD-колекції української німої кінокласики «Українське німе»

13892
24 червня в Одесі – презентація DVD-колекції української німої кінокласики «Українське німе»

24 червня о 14:00 у приміщенні кінотеатру одеської міської ради (пл. Думська, 1) презентують DVD-колекцію української німої кінокласики «Українське німе» та покажуть один із найвизначніших творів європейського німого кінематографу - відреставрований фільм Одеської кіностудії «Два дні» (1929). Підготовку колекції та реставрацію фільму підтримала Європейська програма Міжнародного фонду «Відродження».

 

«Два дні» (альтернативні назви - «Три дні», «Батько й син») - перший український фільм, що потрапив до кінопрокату в комерційні кінотеатри США. Після цієї стрічки виконавця головної ролі, Івана Замичковського, актора театру Одеської держдрами (тепер Одеський академічний український музично-драматичний театр імені Василя Василька), американські критики назвали одним із найкращих акторів в історії кіно.

 

2011 року ТОВ «Техномедіа» на замовлення Державного агентства України з питань кіно вперше провело цифрову покадрову реставрацію стрічки. Новий музичний супровід до фільму написав відомий київський діджей U-Ra (Юрій Михальчук).

 

Стрічка ввійде до першого тому DVD-колекції кінокласики «Українське німе», яку створено за підтримки Державного агентства з питань кіно.

 

Презентація колекції відбудеться 25 червня о 18:00 просто неба на причалі яхт-клубу Морвокзалу в рамках фестивалю німого кіно та сучасної музики «Німі ночі 2011».

 

Проект передбачає цифрову реставрацію та випуск на DVD 20 найвизначніших німих фільмів українського виробництва, знятих здебільшого в Одесі.

 

DVD-колекція вийде двома накладами. Подарунковий наклад буде призначено для культурницьких інституцій, посольств, дипмісій, міжнародних архівів тощо, стандартний - для прямої дистрибуції в спеціалізованих торгових мережах.

 

Контакти: Фестиваль «Німі ночі», Олег Мельничук, 067 487 13 04, info@promoplus.com.ua

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Мета Європейської програми - сприяти європейській інтеграції України шляхом фінансової й експертної підтримки громадських ініціатив.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду