18-21 листопада - четверта сесія Школи професійної журналістики «Нова Україна»

15 Листопада 2010
7913
15 Листопада 2010
13:06

18-21 листопада - четверта сесія Школи професійної журналістики «Нова Україна»

7913
18-21 листопада - четверта сесія Школи професійної журналістики «Нова Україна»

18-21 листопада 2010 року у м. Львові проходитиме Четверта фінальна сесія Школи професійної журналістики «Нова Україна», яку проводить Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Школа професійної журналістики «Нова Україна» - це майданчик для спілкування професійних журналістів з різних регіонів України, обміну знаннями, досвідом, ідеями, ініціативами та інноваціями, а також для поглиблення знань та навичок роботи в різних жанрах.

 

Мета Школи - професійний розвиток та підтримка лідерів української журналістики, авторитетних та відповідальних представників професії, які поділяють та відстоюють високі стандарти журналістики, дотримуються етичних принципів, розуміють природу журналістської професії, є гнучкими до запровадження інноваційних підходів, сповідують ідеали незалежних засобів масової інформації у демократичному суспільстві та розділяють європейські цінності.

 

В рамках Четвертої сесії планується обговорення такої суспільно важливої теми, як «Соціальна функція журналістики в Україні» (лектор: Наталія Лигачова, шеф-редактор видань проекту «Детектор медіа»).

 

19 листопада 2010 року слухачі Школи професійної журналістики матимуть змогу:

  • пройти тренінг Олега Хоменка, голови правління Інституту розвитку регіональної преси, на тему «Технології проведення журналістських розслідувань»;
  • поспілкуватися з Дмитром Добродомовим, генеральним продюсером телеканалу «ЗІК» (автором та ведучим програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?», випускником Школи професійної журналістики «Нова Україна» 2010 року) про практику проведення журналістських розслідувань на прикладі роботи Агенції журналістських розслідувань «Інформатор».

 

20 листопада 2010 року слухачі Школи професійної журналістики пройдуть тренінги для прослухають лекції:

  • Романа Кобця, аналітичного директора ГО «Ідеальна країна», кандидата філософських наук, на тему: «Аналіз державної політики для журналістів та редакторів ЗМІ»;
  • Василя Масюка, директора ТзОВ «Галмедіа», який поділиться досвідом ефективного управління ЗМІ;
  • Олексія Погорелова, генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси, член Проектної ради, який розповість журналістам про перспективи газетного бізнесу;
  • також учасники матимуть можливість неформально поспілкуватися з Мирославом Мариновичем, віце-ректором Українського католицького університету, про кризу моральності як стану українського суспільства.

 

Під час Четвертої сесії Школи передбачено виступ Володимира Сергійчука, професора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка на тему «Сторінки історії ОУН-УПА: погляд противників і прихильників». Також цього дня, 21 листопада 2010 року, учасники Школи матимуть нагоду послухати Ірину Ванникову, прес-секретаря президента України Віктора Ющенка (2005-2010 рр.), яка розповість про особливості співпраці прес-служб державних інституцій зі ЗМІ, після чого пройде підбиття підсумків Четвертої сесії Школи професійної журналістики «Нова Україна».

 

Детальну інформацію про Школу дивіться за адресою http://mediaschool.parlament.org.ua/.

 

За додатковою інформацією звертайтеся до асистента Школи професійної журналістики «Нова Україна» Тищенко Галини (galyna@laboratory.kiev.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ) за тел.: 8 044 531 37 68.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7913
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду