Завершився чат з Василем Костицьким

26 Травня 2010
4584
26 Травня 2010
09:44

Завершився чат з Василем Костицьким

4584
Читачі ТК поспілкувалися з головою моральної комісії на тему «Чи потребує мораль захисту держави?»
Завершився чат з Василем Костицьким

На chat.detector.media завершилася чат-конференція з головою Національної експертної моралі з питань захисту суспільної моралі Василем Костицьким на тему: «Чи потребує мораль захисту держави?».

 

До обговорення пропонувалися наступні питання: як захистити мораль; чи існує різниця між мораллю і суспільною мораллю; хто має захищати нашу національну гідність та інші.

 

Повну версію чат-спілкування читайте незабаром на ТК.

 

 

 

Біографічна довідка:

 

Василеві Костицькому 54 роки, він народився у Прикарпатті, здобув вищу освіту у Львові. Батько трьох дітей. Професор, доктор юридичних наук. Народний депутат 1, 2 і 3 скликань. У 2007-2008 роках був суддею Конституційного Суду. Співавтор близько 100 законопроектів і постанов уряду з проблем охорони довкілля, власності, судоустрою, охорони здоров'я, підприємництва тощо. Більше читайте тут.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Старостенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4584
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Интересующийся
5100 дн. тому
Уважаемый Василий! Как Вы думаете, псевдо - порно фильмы на телеканале "Кино" после полуночи прививают художественный вкус нации или развивают фантазию телезрителей под девизом "догадайся сам - что и как там вблизи"? Вам не кажется, что бесплатный общенациональный эфир для такой низко пробной чернухи - это слишком? Почему Ваш комитет не реагирует на это несколько лет? p/s/ Просьба к редакции. Я думаю, ответы Василия на все мои вопросы будут интересны всем читателям Телекритики. Проконтролируйте, пожалуйста, чтобы Василий ответил на них. Спасибо большое.
Интересующийся
5100 дн. тому
Уважаемый Василий! Как Вы ЛИЧНО относитесь к легализации порно (продажа? производство?) по Европейскому варианту? Вам не кажется аморальным то, что инвалиды и др. нуждающиеся по здоровью и различным причинам люди не имеют возможности официально купить порно в нашей стране? Вам не кажется аморальной статья в УК "за производство и распространение порно" в нашей стране? Вам не кажется аморальными двойные стандарты с порно - оно как бы есть везде но его как бы и нет? Только просьба не читать лекции "о ситуации с подростковым порно в Украине". Мои вопросы касаются взрослого порно во взрослых магазинах, повторяю, по Европейской формуле. Как Вы лично относитесь к порно? Ответьте, пожалуйста на ВСЕ мои вопросы. p/s/ Просьба к редакции. Я думаю, ответы Василия на все мои вопросы будут интересны всем читателям Телекритики. Проконтролируйте, пожалуйста, чтобы Василий ответил на них. Спасибо большое.
Интересующийся
5100 дн. тому
Уважаемый Василий! Вам не кажется, что после выводов Вашей комиссии "рекомендовать снять с эфира" или "передвинуть в эфире " ту или иную программу, клип или мультик - рейтинг этого продукта тут же выростает? Такое впечатление, что Вам платят за это (особенно за клипы и книжки). Потрясающе, но многие авторы посчитали бы за честь, если бы Ваша комиссия обратила внимание на их творения. Может ввести официальные РАСЦЕНКИ на ОЦЕНКИ Вашей комиссии:) ? Хотелось бы услышать Ваше мнение на мою реплику. Спасибо.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5101 дн. тому
1.Як ви оцінюєте з точку зору відповідності суспільній моралі фото радниці голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, авторки і ведучої телепроекту "Знайдемо вихід разом" на Першому Національному Наталії Розинської? Воно моральне чи ні? Якщо не дуже, то в чому конкретно? Якщо повністю моральне, то чи не хотіли б повісити його на стіну чи поставити на стіл у своєму робочому кабінеті, або навіть зробити емблемою НЕК? Фото - тут: http://spetskor.dp.ua/art_1179.php - те, де вона на тлі гербу радянського союзу. Окремо, вислав фото на чат електроною поштою. 2.Колись я надіслав електронною поштою лист на адресу офіційного сайту НЕК (на ім'я Василя Костицького), в якому просив відреагувати на зневажливі висловлення капітана київського «Динамо» Артема Мілевського щодо української мови. Зокрема, форвард заявив, що він не може сприймати фільми українською мовою, тому що це йому смішно : " Дуже багато часу я проводжу з друзями, що не мають відношення до футболу. Сміємося, обговорюємо різні теми. Раніш ходив у кіно, але коли почали показувати фільми українською мовою, ходити перестав. Я її розумію, але не знаю, як можна дивитися серйозні фільми на ній. Це смішно" . В цих цинічно-зухвалих, хамських по відношенню до української мови рядочках натуралізований білорус Артем Мілевський засвідчив не лише зневагу до державної мови та країни, де він отримав можливість сповна реалізувати свої футбольні таланти і здобути у свої 24 роки баснословні для пересічного громадянина статки, а й проявив себе індивідом вкрай ущемленим як в моральному, так і інтелектуальному плані. Від вас – жодної реакції. А це було публічне висловлювання, розтиражоване пресою. Чому ви виявилися такими байдужими до цього випадку? Чи ви поділяєте погляди футболіста? В той же час ви невтомно вишукуєте різні спірні, на ваш погляд, моменти в творах українських письменниках, концентруючи свою увагу, як в одному з випадків, на пальці героя оповідання, який, він встромив в анус коханої. Причому, зауважте – своєї, а не якоїсь ще, до того ж, за її згодою. В результаті після вашого втручання епізод був перероблений. А інших куди кричущих речей в повсякденному житті не помічаєте. Не бачите затуліних, маркових, жириновських, рогозіних на наших екранах та доморощених відморозків які щосили паплюжать Україну і наші цінності, принижують своїми висловлюваннями національну честь і гідність українців, вбивають національну мораль. Хіба це нормально? А двічі судимий президент, який вважає Чехова українським письменником - це не є загрозою для суспільної моралі? Не хочете виступити тут із протестною заявою?
sasha.dyachenko
5101 дн. тому
Ситуація парадоксальна, носієм моралі є народ! Виключно виходячи зі своїх уподобань і уявлень про хороше і погане народ обирає, що читати чи дивитися. Медіа це бізнес так само, як скажімо виробництво взуття. Нормально, що виробники черевиків орієнтуються на потреби споживача, оскільки дивно було б, якби вони за для власної зручності почали виробляти черевики тільки 41 розміру. З тих самих міркувань медіа створюють той контент який цікавий споживачам, у іншому випадку такі медіа просто перестають існувати. Тому виникає питання: "Чому Василь Васильовтич в купі з комісією намагається "взути" цілу країну у власні галоші, бо вони не підходять, а ні медіа, а ні споживачам"?
Емма
5103 дн. тому
Пане Василю, діяльність Вашої комісії багато критикують - мовляв, за наступ на суспільні свободи, - але я особисто хочу Вам подякувати. Зовсім без свободи, звичайно, жити неможливо - нема чим дихати; але свобода без культури - це гидко, це смітник з усіма його "ароматами". А культуру в людині, в суспільстві треба виховувати, це справа не одного покоління.
Знающий
5104 дн. тому
М-да.... Вот дядька попадёт под каток:) Чувствую, интерес будет немаленький к этому несчастному... А вообще, прикольно поставить на эту должность какого-нибудь Арфуша с его голыми "Папарациями" или, ещё лучше, Бахматова с его "Булками". Интересно, что будет ТОГДА с моралью?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду