10 травня розпочнеться фестиваль «Білоруська весна»

6 Травня 2010
1496
6 Травня 2010
15:40

10 травня розпочнеться фестиваль «Білоруська весна»

1496
10 травня розпочнеться фестиваль «Білоруська весна»

Із 10 по 22 травня в Україні пройде четвертий фестиваль сучасної білоруської культури «Білоруська весна». Цього разу захід охопить Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Бровари, Дніпропетровськ та Чернівці.

 

Фестиваль відкриється перформансом на Білоруській вулиці в Києві 10 травня о 16.00 та одночасно всесвітнім флеш-мобом « Лижі на асфальті»: на лижі стануть спортсмени з Філадельфії, Варшави та Броварів. За вуличними подіями можна буде наживо спостерігати на сайті belarus.org.ua.

 

У рамках «Білоруської весни-2010»  пройдуть виставка репортажної фотографії «Belarus Press Photo 2010» , відеопокази анімації, майстер-класи із вицінанки від художниці Лори Янущик, презентація єдиного недержавного білоруськомовного каналу Belsat TV та низка локальних акцій.

 

Родзинкою фестивалю стане відкриття «Білоруської полички»  у мережі книгарень «Є» : тепер не обов'язково чекати наступної Білоруської весни, щоб купити книжку білоруською мовою.

 

Організатори - творча ініціатива «Білоруський десант»  - називають «Білоруську весну»  «фестивалем партизанської культури», адже сучасна білоруська культура часто змушена діяти з глибокого підпілля.

 

Культурно-партизанськими навичками з українськими колегами поділяться гості фестивалю: фотокореспондент Вадзім Заміровскій, літератори Уладзімер Арлов, Андрей Хадановіч, Віталь Рыжкоў, Сяргей Прылуцкі, Павел Касьцюкевіч, Вольга Бабкова, Барыс Пятровіч, Алеся Башарымава, до яких підпільно приєднається Сашко Ірванець.

 

«Білоруська весна-2010»  була б неможлива без партнерів: Фундація Центр Сучасного Мистецтва (головний майданчик київських подій фестивалю); білоруський ПЕН-центр та мережа Книгарень « Є» , що підтиримують літературну частину фестивалю; Польський інститут в Україні; Kyiv GUTG centre; Департамент Культурних Спільнот; творче угрупування Н40; арт-об'єднання ПіплGRAD; Детектор медіа.

 

Інформаційні спонсори: Український тиждень, Радіо Свобода, інтернет-партнер Zахід.нет, Кінодайджест, газети Наша Ніва, Viewpoint east; Мистецьке об`єднання « Остання барикада» , Рожевий слоник.

Розклад подій, новини, фотозвіти, паролі та явки опубліковано тут.

 

Прес-відділ фестивалю:

Віра Гладких

+38063 717 97 38, nenorm@gmail.com

Аліна Дяченко

+380683642213,  aleechka@gmail.com

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1496
Читайте також
20.05.2010 16:24
Аляксей Дзікавіцкі, для «Детектор медіа»
24 305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду