17 травня − семінар для ЗМІ з питань органічних продуктів харчування

5 Травня 2010
1574
5 Травня 2010
18:29

17 травня − семінар для ЗМІ з питань органічних продуктів харчування

1574
17 травня − семінар для ЗМІ з питань органічних продуктів харчування

17 травня з 09:30 до 17:00 відбудеться семінар для ЗМІ з питань органічних продуктів харчування.

 

Мета -  надати перший деталізований огляд з питань органічного спрямування: основна інформація найважливіших характерних рис та параметрів органічного сільського господарства та якості органічних продуктів харчування - не лише теоретичними презентаціями, але й - найбільш ефективним - дегустаційним заходом, де будуть представлені органічні продукти з-за кордону та з України; дегустація має спричинити сильний вплив на учасників.

 

Буде вступ представників українського органічного руху про статус органіки у країні та аспекти на майбутнє. Додатково учасники отримають перешоджерельну інформацію, як і де отримати інформацію, що відбувається у даний час по темі на веб-ресурсах WWW і побачити деякі приклади реперних точок успішного роздрібного продажу органічних продуктів в Європейському Союзі та країнах Центральної та Східної Європи.

 

Доповідачі:

Карін Кайблінгер,  компанія Гутессен Консалтинг, Відень/Австрія. Є біологом та антропологом. Вона працює в галузі харчування органічними продуктами в школах та столових протягом 10-ти років. Вона фокусується на підборі продуктів для кухонь (загального користування, столових, гастрономії, обслуговування харчування та готелів) від виробників та постачальників органічних продуктів. В минулому вона управляла проектами для Bio Austria, Австрійська асоціація органічних- фермерів,  такими як „Органік для фабрики-кухні " (органічна їжа в австрійських столових, приблизно 300 кухонь брали участь). На даний момент, Гутессен Консалтинг концентрується на високоякісних легких закусках та обідах для середніх шкіл в Австрії. Гутессен Консалтинг також надає інформацію про здорову та високоякісну їжу для громад та підприємств. Вони також пропонують тренінги та проводять заходи для цих цільових груп.

 

Ральф Лібінг з м.Відень/Автрія працює з питаннями, пов'язаними з навколишнім середовищем та органічним сільським господарством протягом 30-ти років. Він є спеціалістом з розвитку органічного ринку, навчання для точок роздрібного продажу та фермерського прямого продажу. Він працює в Дослідному інституті органічного сільського господарства (ФіБЛ) як міжнародний консультант та лектор: http://www.fibl.org/. Він є директором ОРА, Міжнародної асоціації органічних роздрібних торговців, яка є також внутрішнім органом IFOAM (Міжнародної федерації органічного сільськогосподарського руху).

 

Василь Пиндус, Україна. Почав працювати з органічним сільським господарством з 2000 року, він є головою правління Асоціації органічних виробників «БІОЛан Україна» (яка налічує більше 170 членів, в тому числі фермерів органічного виробництва, переробників, маркетингових партнерів тощо; Асоціація має консультативний та маркетинговий департаменти, випускає регулярний інформаційний бюлетень Асоціації та організовує багато семінарів та тренінгів в рамках двох швейцарсько-українських проектів, які впроваджуються ФіБЛ та СХЛ (Швейцарський аграрний коледж у Цоллікофені); є власниками перших органічних приватних стандартів БІОЛан). Василь Пиндус є також директором Іллінецького Державного аграрного коледжу (де впроваджується модуль з органічного сільського господарства та надруковано підручних з органічного виробництва); співвласник особистого селянського господарства з виробництва органічної свинини, сертифікованого за стандартами Асоціації БІОЛан .

 

Євген Милованов,  Україна.  Почав працювати над питаннями органічного виробництва з 1998 року, він є головою правління Федерації органічного руху України, представляє Україну на різних заходах з органічної тематики у світі, автор більш, ніж 30 статей про розвиток органічного сектору; випускає органічний журнал "Organic UA", видавець більше 20-ти книг класичної та практичної літератури на органічну та біодинамічну тематику українською та російською мовами; є одним із ініціаторів та організаторів щорічної Міжнародної конференції розвитку органічного сектору в країнах Центральної/Східної Європи та Центральної Азії; сприяє розвитку торгової марки Пан Еко (краща торгова марка сертифікованої органічної продукції 2009 року), яка об'єднує сертифікованих виробників органічної продукції Федерації органічного руху України; є співорганізатором разом із ФіБЛ Першого Всеукраїнського ярмарку органічної продукції.

 

Сергій Галашевський, Україна. Директор першого та єдиного сертифікаційного органу ТОВ «Органік стандарт», який отримав міжнародну акредитацію і провів сертифікацію більш, ніж 80000 га у  2009 році. Сертифікаційний орган «Органік стандарт» був заснований та розвивається ключовими учасниками українського органічного руху в рамках швейцарсько-українського проекту „Органічна сертифікація та розвиток ринку в Україні".

  

Олексій Соломко, Україна. Керівник напрямку Органіка ТОВ «Круп'яний Дім», що є одним із лідерів на ринку фасованих круп і запустив першу українську органічну продукції (лінію круп) в мережі українських супермаркетів.

 

Михайло Стовпюк, Україна. Головаправління Асоціації «Чиста флора», яка спеціалізується на продукції дикоросів українських Карпат; просуває торгову марку «Карпатська».

 

Захід відбудеться у місті Києві за адресою:

вул. Б.Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»), Укрінформ, 2-й під'їзд, «Рожева зала».

 

Щодо програми та детальнішої інформації звертайтеся до Наталії Прокопчук, координаторки швейцарсько-українського проекту «Сертифікація в органічному сільському господарстві та розвиток органічного ринку в Україні». Тел: 067 2326599, e-mail: natalie.prokopchuk@fibl.org.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1574
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sprinter
5120 дн. тому
Ого, такий захід був, а я тільки дізнався ((( взагалі тема органіки дуже цікава. Україна в цьому плані трохи відстає від західних сусідів. "Человек есть то, что он ест".
Myshka
5132 дн. тому
А що таке органічні продукти? Чи є ще і неорганічні? Наша чудова земля зможе кормити півсвіту. Був би господар і відповідні знання...
Andriy
5132 дн. тому
Сподіваюся, що потроху ми будемо досягати тієї якості життя, яка є у Європі і усьому цивілізованому світі. Бо Європу і західну цивілізацію не треба шукати десь - треба підвищити стандарти життя в Україні. Тоді "Україна - це Європа" стане не просто гарним гаслом, а абсолютно точним фактом.
;-)
5132 дн. тому
;-)
Antony
5132 дн. тому
Наконец-то украинские СМИ широко проинформируют потребителей про огромную разницу между органическими продуктами питания и, так называемыми, натуральными, экологическими, биологическими, эко-безопасными продуктами и т.д.
valeri
5132 дн. тому
Підтримуємо і обов"язково будемо! Головне для розвитку органічного руху - це споживачі органічних продуктів, їм потрібно весь час і скрізь розповідати про переваги органічних продуктів, їх однозначну користь для здоров"я. Для початку - просто про їх існування!!! Чудово, що початок мас-медійного життя починається професійно!
Егор
5133 дн. тому
Чудово! Поширення сертифыкованих органычних продуктыв - актуальна тема!
felis
5133 дн. тому
Тема - супер! Дуже хочеться, щоб журналісти не тільки максимально правильно зрозуміли інформацію стосовно такої важливої проблеми, а й подали почуте мінімально видозмінено (проводячи через призму свого розуміння). Хай розуміння побільшає!
Галина
5133 дн. тому
Органічний рух набирає сили в Україні - це радує!!! організаторам заходу респект! Нажаль, у нас далеко не всі журналісти знають, що це за поняття, сподіваюсь піля заходу їх побільшає!
Сергій
5133 дн. тому
Вже давно було пора щось таке організувати! Молодці!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду