Завершився чат з Мустафою Наємом

30 Березня 2010
3390
30 Березня 2010
10:39

Завершився чат з Мустафою Наємом

3390
Завершився чат з Мустафою Наємом

На chat.detector.media завершилася чат-конференція з журналістом та телеведучим Мустафою Наємом на тему: «Якою буде політика нової влади у сфері медіа?».

 

До обговорення пропонувалися запитання: яким чином нова влада будуватиме політику у сфері медіа, якими важелями впливу на медіавласників та журналістів вона користуватиметься,  які методи впливу дна ЗМІ можуть застосовувати люди, які тою чи іншої мірою призначені нової владою на формування стосунків із ЗМІ - Ганна Герман, Володимир Семиноженко, Борис Колесников, Олександр Курдінович?

 

 

Повну версію чату читайте найближчим часом на ТК. 

 

 

 

Біографічна довідка:

 

Мустафа Наєм народився в 1981 році в Кабулі.

 

1998 року закінчив технічний ліцей  Шевченківського району Києва.

 

2004 року закінчив факультет авіаційних і космічних систем Національного технічного університету.

 

З 2005 року почав працювати кореспондентом російськомовної всеукраїнської газети «КоммерсантЪ».

 

З червня 2007 року - редактор і спецкореспондент програми «Свобода слова Савіка Шустера».

 

Нині суміщає роботу на сайті «Українська правда» та хронікера у програмі «Шустер live».

 

Телеведучий понеділкового випуску програми «Шустер live» на телеканалі «Україна» та «Чорне та біле» на телеканалі TBi.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Старостенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3390
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
C.Б.
5142 дн. тому
Чи не виходить так, що журналістам-неукраїнцям в Укарїні бути значно вигідніше і пробитися в провідні шоу легше ніж представникам титульної нації? Чи це не занадто? Може це вже свідома і цілеспрямована політика? Вам не здається? П. Олексію, Вам не здається. Це насправді так і є, було і, на жаль, ще довго буде. Це свідома і цілеспрямована політика окупантів, спрямована на витіснення-вилучення усіх елементів українськості з України. І це стосується не тільки журналістики, преси, яка, за висловом Є. Онацького, є "мозком і серцем нації, мізками, які думають за усю націю, серцем, яке живе емоціями усієї нації". Погляньмо на інші спеціальності, сфери людської життєдіяльності. Усюди домінують зайди-чужинці, які прилюдно зневажають українські цінності, звичаї, традиції, історію, культуру, мову... А корінні, автохтонні українці через брак реалізації у "рідній, та не своїй землі" головно змушені емігрувати й реалізовувати свої таланти, свій багатющий потенціал за кордоном. Де ще у світі існує така держава, яка не спроможна гарантувати корінним жителям своєї землі розкриття свого таланту-покликання?
Микола
5143 дн. тому
Політика нової влади щодо медіа - антиукраїнська, про це свідчать останні призначення в цій галузі, а також обличчя, що промовляють з телеекранів. Це ж стосується і радіо.
Brodsrky's dreams
5143 дн. тому
Бродский после эфира"Я уже дома 28 Мар, 2010 at 11:00 PM Вернулся домой . Передача у Мустафы прошла отлично. Можно сказать, что я о таких передачах мечтал всегда. Да и ведущий гуд. Надеюсь, ещё позовут. Себя оцениваю на "4", хотя, маме и тёще всё понравилось." Мустафа, из источников на S3 стало известно, что теща Бродского вам таки позвонила- что она вам сказала?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5143 дн. тому
2. Ілля Канавін, Савік Шустер, Євген Кисельов, Єгор Бєнкєндорф, Валід Арфуш, Мустафа Наєм... - чи не здається вам, що вітчизняна журналістика починає поступово втрачати українське обличчя? На всеукраїнському каналі "Інтер" всім заправляє вірний мєдвєпутіновець, росіянин Ілля Канавін, якого поза очі в журналістському середовищі нарекли кремлівським "смотрящим". Підсумковий випуск інформаційно-аналітичної програми "Подробиці тижня", ймовірно для зручності "Ілліча", аби росіянину краще було виконувати покладені на нього функції, переведено з української мови на російську.Ведучими двох найпопулярніших в Україні політичних ток-шоу на центральних каналах є також виписані з Росії Савік Шустер і Євген Кисельов. Ті, в свою чергу, як можуть збільшують російську присутність у своїх програмах запрошеними до студії гостями: політиками, експертами, митцями, артистами, співаками, композиторами, журналістами тощо.У Шустера в рубриці "зепінг", на початку ефіру стало нормою інформувати українських глядачів, а що ж про нас сказали на російському телебаченні, як там Путін поживє, що про нас думає: чи відповідає нинішня Україна уявленням і побажанням російського політикуму про те, якою вона повинна бути, чи ні; що ми ще робимо не так, як того хочуть наші люті брати росіяни і як ми маємо виправлятися.Серед хронікерів програм теж багато щирих українців з типовими українськими прізвищами і зовнішністю. Про українську мову таких журналістів і не йдеться. Вони і не думають опановувати українську. Замість Василя Ілащука "Першим Національним" тепер керує продюсер "Інтера" Єгор Бєнкєндорф, а заступником в нього... не менш щирий "українець", бізнесмен-видавець з Лівану Валід Арфуш. Чи не виходить так, що журналістам-неукраїнцям в Укарїні бути значно вигідніше і пробитися в провідні шоу легше ніж представникам титульної нації? Чи це не занадто? Може це вже свідома і цілеспрямована політика? Вам не здається?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5143 дн. тому
1. Чому ви розпочинаєте свою передачу "Чорне та біле" з привітань українською (два-три слова), а потім переходите на російську і продовжуєте нею? В чому смисл? У такий спосіб ви вважаєте, що засвідчуєте свою шану українській мові і українцям? По-вашому, цього досить? Чому ви, який стільки років живе в Україні, досі не вивчили рідну мову українців настільки, аби вести нею передачу? Чим це можна пояснити - небажанням, свідомим нехтуванням державної мови чи відсутністю відповідних інтелектуальних даних? Ваше україномовне привітання виглядає недоречним мавпуванням Шустера і не більше. Шустер прописався на українському телебаченні після Помаранчевої революції - приїхав заробляти собі на не ним вибороній свободі слова, а ви в 2004 року закінчили факультет авіаційних і космічних систем Національного технічного університету, а українську мову й досі не змогли опанувати. Так все ж таки, вона вам не піддається чи не вважаєте це за потрібне?
selezenko
5143 дн. тому
Скажіть, як буде розвиватися "Чотре та біле" зважаючи на вашу непросту біографію?
Олекс_Вл.
5144 дн. тому
На одном из ток-шоу теперь уже президент Украины Виктор Янукович назвал Вас своим врагом (за Вашу настырность в желании получить ответ по Межигирью). Какие у Вас в связи с этим планы на ближайшие годы? Может Вы планируете адаптировать свои взгляды? скрыться в подполье? эмигрировать в зарубежье? оставаться самим собой несмотря на личную вражду президента и его ХЕРМАНши? продолжить задавать вопросы по Межигирью? (или теперь уже слабо?) Эмоциональность моего вопроса можете вынести за скобки - но четкий и краткий ответ по существу я хотел бы от Вас услышать, поскольку уважаю Вас как принципиального журналиста.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду