1 лютого оголошено конкурси на кращі оригінальні кіносценарії

2 Лютого 2010
18867
2 Лютого 2010
11:57

1 лютого оголошено конкурси на кращі оригінальні кіносценарії

18867
1 лютого оголошено конкурси на кращі оригінальні кіносценарії

1 лютого 2010 року Лабораторія проектів Національної спілки кінематографістів України оголосила - у рамках програми «Нове українське кіно» - конкурс на кращий оригінальний кіносценарій повнометражного ігрового фільму. Так само оголошено конкурс сценаріїв короткометражних стрічок.

 

Реалізовані сценарії і сценарії фільмів, що знаходяться у виробництві, до розгляду не приймаються.

 

Головна умова - сучасна тема, сучасні герої, сучасний стиль. Матеріалом мусить бути  життя України як особлива, неповторна субстанція. Зокрема, украй  важливо проаналізувати причини (ментальні, ідеологічні, політичні, соціальні, психологічні) усього, що сталося упродовж останніх 20 років. «Досі у нашому суспільстві практично відсутня національна самокритика - чи не тому немає радикальних змін? І фільмів, що викликають суспільний резонанс, стають подією... Подолаймо цей стан, повернемо вітчизняному кіно впливовість і авторитетність», - зазначають організатори конкурсу.

 

Кінематографістам потрібен успіх в національному прокаті. Відтак особливо вітатимуться популярні жанри - комедії, мелодрами, детективи, мюзикли, трилери.

 

 

Сценарії приймаються електронною поштою за адресою: l.projects@yandex.ua

 

Разом зі сценарієм слід надсилати такі матеріали:

1. Фотографія автора в електронному вигляді.

2. Коротка біографія і фільмографія, контакти.

3. Синопсис сценарію (короткий зміст), не більше 1,5 сторінок.

 

 

Останній термін подачі сценаріїв - 1 вересня 2010 року.

Результати буде оголошено в грудні 2010 року.

 

 

Кращі сценарії будуть опубліковані в альманаху «Нове українське кіно. Сценарії», а також широко представлені студіям, режисерам, продюсерам, зацікавленим організаціям у сфері  кінематографу.

 

Крім того, НСКУ рекомендуватиме кращі кіносценарії для постановки Міністерству культури України.

 

Сценарії, надіслані на конкурс, не рецензуються і не повертаються.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18867
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
оргкомитет
5198 дн. тому
Пожалуйста, не присылайте сценарии телевизионных фильмов ("тивимувиков"). Это - на телеканалы, к телепродюсерам. Лаборатория ищет именно киносценарии. И именно об Украине. И для Украины.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду