Завершилися чати з Оленою Бондаренко й Іриною Горіною та з Андрієм Шевченком і Сергієм Соболєвим

2 Лютого 2010
11019
2 Лютого 2010
11:58

Завершилися чати з Оленою Бондаренко й Іриною Горіною та з Андрієм Шевченком і Сергієм Соболєвим

11019
Завершилися чати з Оленою Бондаренко й Іриною Горіною та з Андрієм Шевченком і Сергієм Соболєвим
2 лютого о 12.00 на http://chat.detector.media/ відбулися дві чат-конференції з представниками кандидатів у Президенти України, що змагатимуться за голоси українців  у другому турі - Віктора Януковича та Юлії Тимошенко. Тема для розмови з представникам обох виборчих штабів пропонувалася однакова: «Майбутнє України за нового президента».

 

Завершилася чат-конференція з представниками Партії регіонів народними депутатами Оленою Бондаренко та Іриною Горіною...

 

 

 і чат-спілкування з представниками БЮТ - народними депутатами Андрієм Шевченком та Сергієм Соболєвим. Cергій Соболєв спілкувався з читачами з редакції ТК, а Андрій Шевченко відповідав на ваші запитання в Луганську.

 

 

 

Чат-конференції відбулися в рамках проекту «Моніторинг ролі ЗМІ та політичної реклами у виборах-2010» за підтримки Internews Network.

 

До обговорення пропонувалися питання: економічна політика майбутнього президента; перші укази, програми; боротьба із корупцією, незалежність суддівської влади, перспективи політичної реформи; медіаландшафт після виборів, захист прав журналістів, створення економічних умов для сталого розвитку ЗМІ тощо.

 

У спілкуванні взяли участь відомі громадські діячі, учасники проекту та читачі сайту, експерти з різних питань (політологи й економісти), журналісти.

 

Повні версії інтернет-спілкування читайте згодом на ТК.

 

Довідка:

 

Олена Бондаренко - голова підкомітету з питань телебачення та радіомовлення комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації;

 

Ірина Горіна -  член парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради, народних депутатів;

 

Андрій Шевченко - перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Сергій Соболєв - голова підкомітету з питань взаємодії з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя.

 

 «Детектор медіа»

 

Фото Яни Новосьолової

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11019
Коментарі
57
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mobuthu
5205 дн. тому
Соболеву и Шевченко: Сколько вам времени понадобилось, чтобы забыть "пропало все" с ПРиБЮТ в Троицу?Ради "выхода из кризиса", а фактически ради дерибана страны на двоих, тогда и вы, и ваша Тимошенко были готовы на все с Януковичем- что вам тогда предложили взамен? Соболев скакал по каналам и пудрил мозги, что ПРиБЮТ необходим, что теперь изменилось для вас?
Наталья Выговская, Запорожье, главный редактор
5205 дн. тому
Андрей, как ваша политическая сила намерена ( и намерена ли) исправлять систему, в которой целенаправленно представителями и вашей политической силы (так как любая политическая сила в Украине в нынешних условиях заинтересована именно в таком состоянии СМИ) искажала и нивелировала основные принципы невовлеченности, объективности и взвешенности, на которых зиждется журналистика. Как практически, законодательно, методологически, ресурсно, популярными или очень непопулярными методами вы намереваетесь вывести журналистику из разряда вспомогательной отрасли пиара в самодостаточную силу, не подчиненную хотя бы в таком глобальном масштабе, как сейчас, личным интересам собственников любого уровня и статуса? Как вы считаете, в чем основная причина отсутствия у многих представителей СМИ в принципе представлений о своей миссии, высоких ценностях и идее служения обществу? И как это можно изменить? Спасибо
Евгения Тишевская, журналист
5205 дн. тому
Вопрос Андрею Шевченко. Андрей, Вы сами еще несколько лет назад боролись на одном из телеканалов против цензуры кучмовского разлива. Неужели нынче для Вас неочевидно, что именно Ваш лидер уже, еще не будучи на главной должности в стране, добился эффективнейшей цензуры во всех без исключения СМИ? ВСЕ печатные и интернет-СМИ в последние месяцы плотно сели под запрет ругать Юлию Владимировну. Очень прошу отреагировать на этот вопрос.
Jew
5205 дн. тому
прикольная фотка на http://chat.telekritika.ua/ - "девочка" Бори Колесникова (Бондаренко) и "девочка" Димы Фирташа (Горина)
Ігор Гулик
5205 дн. тому
Запитання до Андрія Шевченка. Андрію, чи не вважаєте Ви, що сьогодні говорити про свободу слова в Україні якось не надто пристойно? Адже будь-яке журналістське розслідування, як правило, трактується як політичне замовлення проти його персонажів. Як довести журналістові, що він діяв з власної ініціативи, виконуючи професійний обов'язок, як переконати, що його робота велася не з подачі когось за лаштунками? Щиро Ігор Гулик, головний редактор газети "Львівська Пошта"
molFar
5205 дн. тому
Сергею Соболеву( чтобы не скучал)-Ю.Тимошенко,Майдан, 24-го листопада 2004-го року:"Ну, Віктор Андрійович наполягає щоб ми назвали прізвище Тігіпка. Але це занадто дрібнувато. Він такий, на "побігушках" там просто. Він навіть на зрадника такого, повноцінного не тягне!" Вашему лидеру теперь не стыдно каждый день просить его стать премьер-министром в случае ее победы, в обмен на голоса избирателей Тигипка? Вам за нее не стыдно?
molFar
5205 дн. тому
Андрею Шевченко-Юлия Тимошенко вчера сказала на УТ-1:" «Это когда пиар-команды каждого кандидата могут пригладить, напомадить, вложить ему в уста правильные фразы. Тогда народ, страна, видит кандидата, который просто является прекрасным, и никто не знает, а что у него внутри, какой у него уровень интеллекта, чем он дышит» Андрей, это самокритика вашего лидера? Ваше отношение к особе Юрия Луценка?
molFar
5205 дн. тому
Елене Бондаренко-Ничего не слышно о том, что ваша сила собираеться делать делом о педофилах из БЮТ, с делом Лозинского, с делом судьи Зварича, с киевской землей Губского? Или ПР пойдет на взаимозачет?
Олена з Харкова
5205 дн. тому
Питання до пані Бондаренко та пані Горіної: що саме, крок за кроком, планує робити Янукович на посаді Президента для гарантованого працевлаштування випускників вищих учбових закладів? Які заходи плануються для забезпечення зростання населення України, бажано конкретні дії. Дякую
ТВ
5205 дн. тому
Для Елены Бондаренко. Как Вы относитесь к вытеснению профессионалов из ТВ ( Ганна Безулык, Людмила Добровольская, Лесь Терещенко, Иванна Коберник, Татарчук и мн.др), связываете ли их отсутствие на национальных каналах с политическими играми акционеров и топ-менеджеров, или назовете проигрышем в профессиональной конкуренции? В случае прихода к власти вашей политсилы, будет ли продолжаться такая практика расправы с неудобными журналистами? Спасибо.
ТВ
5205 дн. тому
Для Елены Бондаренко. Как Вы относитесь к вытеснению профессионалов из ТВ ( Ганна Безулык, Людмила Добровольская, Лесь Терещенко, Иванна Коберник, Татарчук и мн.др), связываете ли их отсутствие на национальных каналах с политическими играми акционеров и топ-менеджеров, или назовете проигрышем в профессиональной конкуренции? В случае прихода к власти вашей политсилы, будет ли продолжаться такая практика расправы с неудобными журналистами? Спасибо.
molFar
5205 дн. тому
Елене Бондаренко- Елена, порядочные регионалы нос воротят от Герман, а на какой помойке санчопанса вашего лидера набрала свое окружение, вы знаете?
molfar
5205 дн. тому
Андрею Шевченко- Вы не хотите проголосовать за Янцковича во втором туре, и таким образм спасти ЮВТ, сохранить ее в политике? Разжевывать надо?:)
Марина Бердичевская, "АиФ в Украине"
5205 дн. тому
Предвыборная программа Виктора Януковича, как и остальных кандидатов в президенты, весьма декларативна, однако, на первый взгляд, имеет четкие ориентиры и "базируется на международном опыте". Тем не менее, при ближайшем рассмотрении, в ней отслеживается четкое стремление не просто оставить все как есть, но вернуться к советским корням. Что означает поддержка металлургии и углепрома без развития инноваций? Разве таким образом можно войти в состав G-20? Что означает призыв вернуть физкультуру в школы? Если только недавно, слава Богу, были отменены сталинские еще, убивающие детей, нормативы? Что означает стремление сохранить все без исключения сельские школы? Необходимо оптимизировать их количество, чтобы иметь возможность выделить им деньги на ремонт, логопедов, соц. работников, компьютеризацию. Что означает намерение увеличить количество госзаказа в вузах до 75%? Ведь уже с нынешнего года количество бюджетных мест в вузах превысит количество выпускников школ. Как именно Янукович собирается поддерживать село, какие именно механизмы он будет для этого использовать - рыночные или нет - из программы не очевидно. Прошу Елену Бондаренко и Ирину Горину прояснить эти вопросы.
Ігор Гулик
5206 дн. тому
Доброго дня!Пані Олено, Партія Регіонів і, зокрема, кандидат на посаду Президента Віктор Янукович, постійно наголошують на потребі єднання усіх політичних сил для подальшого розвитку країни. Якщо так, то чи не можемо ми після виборів і ймовірної перемоги Вашого лідера повернутися до ситуації початку 2009-го, коли йшлося про альянс ПР та БЮТ з чітким розподілом ролей і з бажанням переформатування політичної системи країни? Щиро Ігор Гулик, головний редактор газети "Львівська Пошта"
67maximov
5206 дн. тому
Андрею Шевченко: "Проникновенные интонации" Юлии Тимошенко уже всем надоели. Нужно срочно менять манеру подачи.
67maximov
5206 дн. тому
Вопрос для Елены Бондаренко: "В случае, если В.Ф.Янукович станет президентом, какой курс гривны к доллару вы можете прогнозировать в конце 2010 года?
67maximov
5206 дн. тому
Вопрос для Елены Бондаренко: "В программе Януковича мы видим: мы должны открыть парламент, мы должны проводить выборы в парламент по открытым спискам, мы должны сделать его более функциональным и эффективным. Парламентско-президентская республика - это то, что нужно Украине и это то, что вы найдете в программе Виктора Федоровича."(Ирина Акимова, Shuster live 29.01.2010). На самом деле в программе В.Ф.Януковича, опубликованной на его официальном сайте, нет ни слова об открытых выборах по открытым спискам и ни слова о парламентско-президентской республике. Проясните пожалуйста эти вопросы. Есть ли твердая прграммная позиция ПР по этому поводу.
67maximov
5206 дн. тому
Вопросы для Елены Бондаренко и Андрея Шевченко: 1. Когда Партия Регионов и БЮТ будут готовы принять в парламенте закон об ограничении верхнего предела пенсий?
67maximov
5206 дн. тому
Вопросы для Елены Бондаренко и Андрея Шевченко: 1. Когда Партия Регионов и БЮТ будут готовы принять в парламенте закон о голосовании открытыми списками? 2. Когда Партия РЕгионов и БЮТ будут готовы принять в парламенте закон об отмене депутатской неприкосновенности?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
P.S. На зустрічі з виборцями у Львові Тимошенко заявила, що вони з Януковичем – різні, світи планети. Еге ж, пам ’ ятаємо. Колись ЮВТ так само впевнено казала, що піти на об ’ єднання з Януковичем ВОНА зможе лише у випадку, якщо її викрадуть інопланетяни. Чи сталася ця знаменна подія в її житті чи ні, але спроба злуки газової принцеси з проФФесором-рецидивістом таки мала місце, інша річ, що завершилася крилатим «всьо пропало». В той час, як Путін заявляє про недопущення «українізації» політичного життя Росії – в це слово він вочевидь вкладає притаманні (поки що) Україні демократію, свободу слова, плюралізм думок, конкурентність політеліт, чесні вибори та інші негативні й неприпустимі, в його, кадебістському, розумінні явища, «наша» Юля «просто» мліє від компліментів російського прем’єра і аж світиться як новорічна ялиночка від захоплення своїм кремлівським кумиром. І саме отаку лідерку її апологети подають виборцям за демократичну, проєвропейську, проукраїнську? Жах. Абсурд. Сором і ганьба.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Завершення: - присутність у фракції депутатів з декількома судимостями, місцевих князьків-феодалів на зразок Лозінського, який досі переховується від покарання за скоєне ним звіряче вбивство жителя Голованіського району Кіровоградської області Олійника, а також залучення до своєї кАманди одіозних кучмістів, як от Віктор Медведчук, котрому, у випадку перемоги Тимошенко на президентських виборах, уготована посада генерального прокурора країни. Це той "адвокат" Василя Стуса, який на процесі фактично виступив обвинувачем українського поета-дисидента ; - неодноразові наголошення Юлією Тимошенко на неможливості дієвої роботи уряду за відсутності тотального контролю БЮТ над парламентом, судами, прокуратурою, в чому також чітко проглядається прагнення авторитарного режиму ; - спробу судової заборони критики уряду під виглядом протидії недобросовісній рекламі ; - заяву про бажання насадити українському суспільству "диктатуру закону", але з огляду на персону Тимошенко та її неприховані симпатії до путінської моделі , стає зрозуміло, що про закон і близько не йдеться. Їй потрібно саме диктатура в прямому, буквальному значенні слова зі всіма наслідкам ; Це все. Дякую за увагу.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження: - різке скорочення чи повна відмова від фінансування важливих для національного відродження українців історичних і культурних пам'яток, зняття з цих об'єктів охорони ; - катастрофічне недофінансування армії та програм розвитку української книжки, мови ; - законспіровані, суворо утаємничені від українського суспільства перемовини з Партією регіонів про розподілення влади на двох та розробка антидемократичного проекту Конституції, яким, серед іншого, передбачалося відняти у громадян право виборів президента та запровадити низку норм, що є прямим наступом на свободу слова . Ці переговори змусили насторожитися весь демократичний світ, а громадян України тривалого часу тримали в стані заручників . При цьому кожна зі сторін клялася, що нічого «такого» не відбувається і в природі бути не може, а коли все виплило на поверхню, то відразу ж взялися обстоювати правильність і необхідність об ’ єднавчого процесу;
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження - без з упинне хизування Юлії Володимирівни своїми добрими стосунками з Путіним, її безмежне захоплення російським лідером, діяльності якого вона дає виключно позитивні, високі оцінки, підкреслюючи авторитет і вплив росіянина в міжнародній політиці. Це відбувається на тлі регулярних проявів її зневаги до українського Президента. До нього в неї - лише нестримна злість і ненависть. Останнє яскраво проявилося і в підхіхікуванні Юлії Тимошенко над недолугими жартами Путіна на адресу Віктора Ющенка та його грузинського колеги Михайла Саакашвілі. Така поведінка радше виглядає відвертим плазуванням очільниці українського уряду перед Путіним ;
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5206 дн. тому
Продовження - всіляке сприяння проникненню в Україну російського капіталу та здобуттю ним контрольного пакету акцій на стратегічно важливих підприємствах;
О
5206 дн. тому
Продовження: - вперте небажання і відкидання Урядом можливості задіяти нафтогін Одеса-Броди у вигідному для України, аверсному режимі ;
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження - справжня антиукраїнську вакханалію, розгорнуту полтавською владою на чолі з "уБлЮТком" - мером міста Андрієм Матковським, який перетворив відзначення 300-річчя подій, пов'язаних з воєнно-політичним виступом Гетьмана України Івана Мазепи та укладенням українсько-шведського союзу на свято російської зброї під російськими триколорами й численними делегаціями "донських козачків" і представників інших проімперських організацій з Росії. Вікопомну для української історії дату фракці я БЮТ в Полтавській міській раді та градоначальник відзначили шаленою протидією встановленню пам'ятника гетьману Івану Мазепі й організаці єю урочистостей за російським сценарієм ;
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження: - гАлАсування фракції БЮТ за святкування 90-річчя українського комсомолу. Так, голосувала не вся фракція - лише третина, але яка (!) - на чолі з самим її керівником та іншими провідниками, а також низкою далеко не останніх персон в біло-сердешній табелі про ранги. Лише вдумаймося в цей факт: завдяки БЮТівським голосам дата заснування "комуністичного союзу молоді" фактично виплила з небуття на державний рівень! "Комсомольцям" було відкрито дорогу до студій державного телебачення та навіть люб'язно надано для проведення урочистостей головний палац країни - "Україна"!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження: - масове призначення на керівні посади в міністерствах і державних комітетах антипрезидентськи й антидержавницьки налаштованих кадрів - представників 5 колони, зокрема КПУ . В тому числі - повернення товаришки арматурниці Ольги Гінзбург на посаду голови Держкомархівів України. Цей крок не можна оцінювати інакше, ніж зухвало-цинічни й акт наруги над пам'яттю мільйонів безневинних жертв Голодомору та політичних репресій, влаштованих комуністичним режимом ;
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження: - відставк у патріотичного міністра закордонних справ України Володимира Огризка за гідну й адекватну відсіч черговому прояву російського великодержавного хамства (черномирдінський вибрик) по відношенню до України. Голосування у ВР, в якому вирішальною виявилася позиція депутатів-БЮТівців, стало демонстративним актом приниження української національної гідності на догоду Кремлю;
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження: - спічі на європейських представницьких форумах про відмову України від вступу до НАТО та чітка мотивація цього небажанням сваритися з Росією;
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження: - укладання в Москві асиметричних, невигідних, а точніше сказати - кабальних й принизливих для України газових контрактів, що створюють всі умови для банкрутства "Нафтогазу" та передачі РФ української ГТС в якості розрахунків за стовідсотково прогнозовану неплатоспроможність й борги . Слід відзначити особливий цинізм і зухвалість Юлії Володимирівни, з якими вона видає їх за досі незнану "перемогу", незважаючи на очевидну згубність для країни підписаних нею угод, що вже рік висмоктують з української економіки, і без того підірваної всесвітньою кризою, останні соки.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5206 дн. тому
Продовження: - голосування фракції БЮТ у Верховній Раді щодо російсько-грузинського військового конфлікту, яке фактично зруйнувало національно-демократичну коаліцію у ВР . Офіційна позиція Блоку та його очільниці Юлії Тимошенко стосовно безпрецедентної події – віроломного вторгнення російських військ на територію демократичної країни виявилася надзвичайно, неприпустимо яловою, зовсім неадекватною масштабам скоєного Росією злочину. А про своє засудження «провокатора»-Саакашвілі, покладання на нього головної провини за розв ’язання в і йни , а разом з тим повне розуміння і ледь не схвалення дій Росії відкрит им текстом , не соромлячись , заяв ляли деякі представники біло-сердешної фракції у публічних виступах, в інтерв ’ ю журналістам .
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання до Андрія Шевченка. Продовження. 9.Напередодні другого туру президентських виборів соратники Юлії Тимошенко немов очманілі, взялися переконувати виборців, що ВОНА – це демократичний, європейський шлях розвитку України і зміцнення державного суверенітету, а ВІН – навпаки: згортання демократії, зміна європейського курсу на проросійський та й взагалі втрата країною незалежності.Хіба ж Леді Ю хоч чимось в цьому відношенні ліпша, краща, а її перемога не загрожує Україні тим самим? Та ВОНА ж ніяк а не менш а небезпек а для української демократії й державного суверенітету, ніж кандидат-рецидивіст.Як же можна не зважати, проходити повз, не помічати низк и знакових подій, що однозначно вказують на промосковську політику уряду та спроби Юлії Тимошенко насадити в Україні мєдвєпутінську авторитарну модель управління? З того, що ВОНА вже поробила Україні, особливо звертає на себе увагу наступне:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження мовного питання. Куди ж дивляться її Мовчани-Яворівські? Хіба не чують, як калічить солов'їну їхня ясновельможна лідерка? Ну чому б їм не звернути на це увагу, не сказати делікатно Юлії Володимирівні про неприпустимо низьку якість володіння державною мовою, через що вона перетворюється на посміховисько! І чому б просвітянам-письменникам не взяти професійне шефство над Юлею та не навчити її рідній мові? Кому як не їм цим займатись? Якщо Юля ще піддається навчанню, якщо здатна інтелектуально самовдосконалюватися, оволодівати новими знаннями, то чому б не допомогти їй в цій справі? Це буде корисно як для неї самої, так і для країни в цілому, уряд якої вона "А"чолює. Навчання посадової особи такого рівня, без перебільшення, виглядає справою державної необхідності. Чи місія неможлива? Які тоді причини? Яка в Юлі мова, така й політика. Як проспали-промовчали Мовчани-Яворівські Грузію, так вони чинять зараз і з рідною Україною.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження мовного питання. Юля говорить "Аренда", "Абов'язок", "блАкувати" , "кАнтракти", "кАнкретно", "кАнцепц И я", "кАрупц И я", "кАнстатац И я", а слово "котельня" у її виконанні перетворюється на щось середнє між теплопунктом та "катівнею", адже це слово Юля вимовляє не інакше як "кАтельня". В словах із закінченням на "ція", як от "коаліція", "адміністрація", "організація", "фракція", "конференція", "федерація", "газифікація", "глобалізація", "націоналізація", "концепція", "корупція", "приватизація", "тенденція", "інфляція", "девальвація", "капіталізація", "каналізація", "Франція" та інших подібних Юля замість "і" на кінці завжди говорить "и" (тобто рос. "ы"). Російське "ы" замість української "і" звучить у неї і наприкінці слів "наші", "гроші", "душі" тощо. Натомість в багатьох інших випадках замість потрібної української "и", вона чомусь вживає "і" в словах, як от "тим", "тих" - у Юлі виходить "тіх", "тім". Ще однією характерною мовною рисою прем'єрки є невизнання українського суфіксу "ськ" - вона весь час вимовляє його "по-русски", без м'якого знаку. А ще до Юлії Володимирівни, здається, намертво прилипло слово-паразит "просто". Вона щедро оздоблює ним всі свої виступи, не обходячись без десяти-, а той двадцятиразового його повторення. Було б дуже здорово скоротити вживання "паразита" хоча б разів в чотири - п'ять.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Продовження мовного питання. Дезорієнтація цієї ж"И"нки, як вона каже, в державній мові підсилюється ще й тим, що за злою іронією долі там, де потрібно "А", Юлія Володимирівна навпаки вперто вживає "О".І в цьому наша прем'єрка - справжній унікум. Для прикладу. ВОНА мовить : "кАаліцИя », "КАнституц И я" , "кАманда"; "гАлАсувати" (в сенсі віддавати свій голос під час волевиявлення: "депутати галасують", "результати галасування" . Мовить і не знає, що українською "галасувати" - здіймати галас, гамір ). Юля говорить "Аренда", "Абов'язок", "блАкувати" , "кАнтракти", "кАнкретно", "кАнцепц И я", "кАрупц И я", "кАнстатац И я", а слово "котельня" у її виконанні перетворюється на щось середнє між теплопунктом та "катівнею", адже це слово Юля вимовляє не інакше як "кАтельня". В словах із закінченням на "ція", як от "коаліція", "адміністрація", "організація", "фракція", "конференція", "федерація", "газифікація", "глобалізація", "націоналізація", "концепція", "корупція", "приватизація", "тенденція", "інфляція", "девальвація", "капіталізація", "каналізація", "Франція" та інших подібних Юля замість "і" на кінці завжди говорить "и" (тобто рос. "ы").
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання до Андрія Шевченка. Продовження 8. І ще про мову.Слухаючи спічі Юлії Володимирівни, мимоволі звертаєш увагу на численні й постійно повторювані нею ті ж самі словесні огріхи, мовні ляпи. Вербальні вихиляси, якими Леді Ю вперто й невтомно ошелешує публіку, давно набули ознак "хронічної хвороби", яка лишень дедалі прогресує: перспективи на одужання й близько не проглядаються.Такі негідні прояви - не лише самодискредитація кандидата наук, голови Кабміну Юлії Тимошенко, але й негативний приклад для інших: якщо людина з такою якістю мови посідає одну з найвищих державних посад, то чого тоді вимагати від чиновників нижчих рангів й пересічних громадян.Для констатації того, що культура мови, демонстрована Юлією Володимирівною, залишає бажати значно кращого, не потрібно спеціальної філологічної освіти - все це чути, сказати б, "неозброєним" вухом. Від того, як ВОНА по-мАсковськи "акає", говорячи "українською", в українців скоро вуха почнуть відпадати. Таке ламання Юлією Володимирівною мовної "кАмедії" вже давно набридло і "простА" дістало.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання до Андрія Шевченка. Продовження. 6 Прошу звернути увагу на утиски за мовною та національною ознакою працівників павлоградського підприємства «Будмайстер», власником якого є керівник фракції БЮТ в павлоградській міськраді та спонсор всіх виборчих кампаній БЮТ на Західному Донбасі Ігор Слюнков. Він звільнив 18 співробітників за те, що ті розмовляли українською і не бажали переходити на російську в спілкуванні з клієнтами фірми. 28 січня мало відбутися пікетування штабу Дніпропетровьского БЮТ. Одначе, запобігаючи акції, Дніпропетровська організація БЮТ поширила заяву, в якій, висловивши занепокоєння подіями в Павлограді, запевнила, що ситуація береться на контроль особисто Юлією Тимошенко. Відтепер ВОНА - та що "З Україною в серці" - особисто вирішуватиме, давати санкцію на подальшу дискримінацію українців чи ні. Ось в цьому факті – справжній прояв БЮТівської політики щодо української мови. Ось чим дихає БЮТ, а мовчани, яворівські і ви в тому числі – лише фігові листочки, «операція прикриття».
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання до Андрія Шевченка. Продовження. 6.Минулої неділі на Дніпропетровському обласному державному телебаченні відбувся ефір за участю Юлії Тимошенко. Яким же огидним він вийшов! Все було в «найкращих» навіть не кучмівський, а радянських традиціях, в стилі «Слава КПСС!» і навіть ще гірше. В студії сидів весь міський патрійний актив «Батьківщини». Вони і не приховували свою причетність до БЮТ. Учасники програми змагалися між собою у славословії ЮВТ, що не запитання – то дифірамб, гімн на честь «бАгині». Запитання ж звучали приблизно так: «Юлія Володимирівна, всі ми і ціла Україна знаємо, яка Ви хороша, скільки багато добрих справ ви зробили для країни, для Дніпропетровщини, як ви перемогли кризу, як ви відродили виробництво, промисловість, село. Всі вдячні за те, як ви піклуєтесь про молодь, про пенсіонерів. Але ж після того як ви станете президентом, а в цьому ніхто не сумнівається, ви ж зробите ще більше, ще краще, правда?». Слід зазначити зараз Дніпропетровська ОДТРК повністю ангажована на користь БЮТ, телерадіокомпанія перетворилася на рупор БЮТу, виразника поглядів і оцінок БЮТ щодо подій в місті, області, державі. Зашкалює кількість відверто джинсових сюжетів і в новинах - зі штучними інформаційними приводами й всіма ознаками замовних, які радше схожі на політичний піар і рекламу іменного Блоку прем'єрки та його дніпропетровського осередку на чолі з рідною тіткою Ю.В. Тимошенко Антоніною Ульяхіною. Це просто якийсь жах! Дивуюсь, як вам, - представнику цієї сили, не соромно бути журналістом та працювати в комітеті з захисту свободи слова. Якого слова – тимошенківського?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5206 дн. тому
Мої запитання до Андрія Шевченка. Продовження 5. Прокоментуйте, будь ласка, думки Оксани Забужко про свободу слова в Україні: «…із закінченням епохи Ющенка і лібералізму ми вступаємо в добу, коли свобода слова в Україні справді під загрозою. Тепер ніхто нам не гарантуватиме, що можна буде безкарно лаяти в живі очі владу так, як безкарно лаялось Президента Ющенка, і тобі за це нічого не було… Тепер закінчився, як у якомусь радянському мультфільмі, "празнік нєпослушанія". Таке собі свято дітлахів, відпущених на канікули, які влаштовували радісні бешкети і тішилися з безкарності: говори, що хочеш, кричи, що хочеш, і тобі за це нічого не буде. Тепер буде!»
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання до Андрія Шевченка. Продовження. 4. Прокоментуйте будь ласка оцінки Оксани Забужко кар’єрного шляху Тимошенко: «Це жінка, яка йшла по плечах мужчин. Жінка, яка дуже відверто торгує своєю сексуальністю і яка зробила свою кар'єру, зокрема і політичну, саме завдяки образу сексуально доступної жінки. Не забувайте, що Юлія Тимошенко належить до покоління жінок, в якому, за опитуваннями 1990 року, якийсь достатньо потужний відсоток восьмикласниць мріяли про кар'єру валютних проституток. Дівчинка, яка вийшла з низів і якій вдалося у зовсім юному віці пошлюбити номенклатурного хлопчика і піти далі шляхами ось цієї самої нашої патріархальної за суттю чоловічої номенклатури. Жінка, яка прокладає собі шлях, використовуючи свою сексуальну привабливість як товар, за який можна отримувати абсолютно реальні дивіденди… В її оточенні немає жодної жінки, вона не вміє грати з жінками, вона не має взагалі поняття жіночої солідарності. Вона грає слабку жінку, коли їй це потрібно. Вона грає на чоловічу цільову аудиторію, і все це є настільки класичними прийомами номенклатурного патріархату, що до фемінізму тут ще ціле покоління».
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання до Андрія Шевченка. Продовження. 3. Ще раз дозволю собі з великою приємністю процитувати Оксану Забужко. Цього разу щодо питання двомовності та ставлення до цього кандидатів: «…Думаю, що якщо Москва поставить перед Тимошенко таке завдання (законодавче запровадження двомовності), то вона виконає його в стисліші і енергійніші строки, аніж Янукович, і зі значно більшою кількістю заплутуючих мізки словес». Чи вас не насторожують такі думки знаних в Україні та далеко за її межами майстрів українського слова? А які ваші контраргументи?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання до Андрія Шевченка. Продовження. 2. Як Ви ставитеся до того, що українська письменниця Оксана Забужко, порівнює вибір між Януковичем і Тимошенко з «вибором між чоловічою і жіночою зоною»? Як на мене – дуже і дуже слушне порівняння. Цитую пані Оксану: «…І Янукович, і Тимошенко є представниками кримінального капіталу. Вибір між Януковичем і Тимошенко - це вибір між, вибачте, чоловічою і жіночою зоною. Чоловіча зона, як ми мали змогу пересвідчитися зі стилю донецьких, - це грубий натиск, "пасть порву" і так далі. Жіноча зона витонченіша, улесливіша, це "іді ко мнє, мой сладєнькій, і тєбє дам". Так ось, представники кримінального капіталу всіма доступними їм засобами намагаються переконати нас, ніби у нас справді вибір між ними двома, між чоловічою і жіночою зонами. Вони намагаються нас змусити грати у свої ігри. Мовляв, якщо ти проти Гітлера, то ти мусиш бути за Сталіна, а якщо ти проти Сталіна, то автоматично це нібито означає, що ти за Гітлера. Я перепрошую, шановні галичани, згадайте ту ж таки УПА, яка дозволила собі боротися і проти Гітлера і проти Сталіна». Що на це скажете?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання до Андрія Шевченка: 1. Не потрібно вирізнятися надзвичайною спостережливістю, аби помітити, що на прем'єрці Юлії Тимошенко ледь не кожного нового дня - нова сукня. Враховуючи соціальний статус Леді Ю, можна впевнено припускати вартість убрання. Можливо і не кожен наряд від пресловутого Луї Віттона, але якщо стрій і не цієї надпрестижної марки, то все одно він коштує ніяк не менше певної суми, нижче якої нашій "принцесі" не дозволяють опуститися її смаки і статки. Що б це могло означати? Який меседж посилає суспільству Юлія Володимирівна? До чого така повсякденна пихата демонстрація розкоші? Нездоланна тяга очільниці уряду до розкоші аж ніяк не вщухла, ані трохи не стала меншою з настанням економічної скрути: ця скрута її не торкнулася? Яким чином ВОНА змогла її уникнути? Звідки в неї така хвороблива, ледь не маніакальна, незупинна пристрасть до блиску й пишноти на фоні загальних злиднів і зубожіння, що панують в країні за її ж урядування?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання Олені Бондаренко. Продовження: 4. Хочу поставити Вас до відома, що у випадку перемоги на виборах кандидата-рецидивіст Віктора Януковича, в якості особистої громадянської акції непокори ніколи не визнаватиму його президентом. Країна, де Президент – «зек» не моя, позаяк це вже не Україна, а УРКАїна. Я не хочу жити в такій країні. Це сором і ганьба. Ті, хто просуває двічі несудимого на президентський пост – вороги людської моралі, українських національних ідеалів, люди без совісті і честі. "ЗЕКА - ГЕТЬ!"
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання Олені Бондаренко. Продовжнення: 3.Чи читали Ви матеріал Сергія Лещенка на УП «Хіт-парад конфузів Януковича» ( http://www.pravda.com.ua/articles/4b604afcc7c0a/ ) ? Ваш кандидат не володіє граматикою, помилки яких він припускається є кричущо грубими: «У власноруч заповненій анкеті, яка подавалася до Центральної виборчої комісії в 2004 році, Віктор Янукович допустив 12 помилок. Найбільш яскравою було написання вченого звання кандидата в президенти - "проффесор". /…/ Янукович виявився неспроможним без помилок переписати зі шпаргалки побажання до книги почесних гостей Ради Європи у Страсбургу. В тексті, який зберігається у Франції, пам'ятником безграмотності Януковича фігуруватимуть дві помилки - в написанні слів "премьєр-міністр" та "Европа". Янукович постійно помиляється в прізвищах поетів і письменників: «поетесу Ахматову називає «АхмЕтовою», письменника Гулак-Артемовського – співзвучно до шампанського заводу на рідному Донбасі Гулак-Артьомовським; письменника Бабеля – Бебелем; поета Павла Безпощадного - Павлом Безсмертним. Ваш Віктор Федорович плутає персонажі з фільмів та творів класиків літератури; викривляє чи не може згадати загальновідомі афоризми, приказки, прислів’я; будучи магістром міжнародного права не орієнтується в географічних назвах та основоположних міжнародних документах, викривляє прізвища керманичів іноземних держав, публічно демонструє свою набожність, а сам припускається помилок в основних церковних святах. А чого тільки вартує останнє називання Януковичем Чехова «українським поетом». Віктора Федоровича поправили, а він все одно назвав його поетом тільки вже міжнародним.Всі ці факти прямо і однозначно вказують на неприпустимо низький інтелектуальний, освітній, культурний рівень Януковича. Як зі всім цим, не кажучи вже про особливості біографії, можна взагалі залишатися в політиці та ще й кандидувати на президентську посаду? І таку, як він сам колись висловився, «баранку от бубліка», ще й з кримінальним душком, Ви пропонуєте суспільству в якості глави держави? Президентство двічі не засудженого, вкрай обмеженого в інтелектуальному плані Януковича – це сором і ганьба для України на весь світ, це виставляння країни на всесвітнє посміховисько, це її моральне, інтелектуально-культурне й національне приниження. Не розумію, як Вам не противно перебувати в його команді та ще й агітувати за нього?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання Олені Бондаренко. Продовжнення: 2. Від Вас ніколи не можна почути бодай слова українською. Депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко свідомо нехтує українську мову чи їй чогось бракує для опанування рідної мови українців?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5206 дн. тому
Мої запитання Олені Бондаренко 1. При перегляді ток-шоу за Вашою участю впадає в око Ваша нечемна манера спілкування з опонентами: Ви всіляко демонструєте свою зверхність і зневажливість до Ваших візаві, а почавши говорити, часто-густо, не даєте співбесіднику можливості заперечити, вставити свої 5 копійок в дискусію. Якщо ж це йому дивом це вдається, Ви його легко перебиваєте, різко підвищуєте голос, і ледь не криком продовжуєте гнути свою лінію, не зважаючи навіть на зауваження ведучих. Ви самі ніколи за собою не помічали щось подібного? Чи не збираєтесь виправлятися?
Горячофф
5206 дн. тому
1. Шановна пані Олено! На вашу думку, як має поводитися журналіст у разі, якщо на його цілком конкретне питання політик, чиновник тощо відповідає незрозуміло, неконкретно, тобто не відповідає зовсім? Чи слід повторювати своє запитання, чи варто привернути увагу слухачів, глядачів тощо до "сором'язливості абонента"? 2. Чи є правильним на вашу думку, пані Олено, звертати увагу електорату на розумовий рівень того чи іншого політика? Що робити, коли доводиться замість обговорення суто економічно-стратегічних питань обговорювати з одним із кандидатів його особисте життя, вподобання у їжі, забобони тощо. Як себе поводити, коли політик вищого ешелону елементарну думку формулює декілька хвилин, як втриматися від іронії та сарказму?
Леонтий
5207 дн. тому
Независимо от результатов выборов Президента во втором туре, Верховной Раде срочно внедрить " Декларацию бюджета социального стандарта гражданина Украины на 2010г."-2550 грв.Поддержать Национальное бюро расследований , Генеральную прокуратуру Укр. на протест Постановление КМУ №1375от 23.12.09."Повышение соц стандартов "Премьера к ответу.а не в Президенты.Обьявить о Трудовой мобилизации в Украине.Выборы прекратить в пользу лидера большенства избирателей.Прекратить немедленно грабеж народа.
атосу
5207 дн. тому
ну якщо гекзаметр - це все ще віршовий розмір, то чом би й Есхіл - не поет?
atos
5208 дн. тому
Ко всем вопрос? Слышал,что Днепропетровск хотят переименовать.Петровский был комуняка-не подходит.Екатеренослав - тем более.Екатерина немка и москалька-не подходит. Нужно что то ГЕРОИЧЕСКОЕ и СОВРЕМЕННОЕ. Говорят что очень не плохо звучит- Б А Н Д Е Р О Г Р А Д. И современно и героически и ПАНТЕОН ПРЕДЛОЖЕННЫЙ ЮВТ МОЖНО ПОСТРОИТЬ ЗДЕСЬ ЖЕ. Таким путем НАША ВЕЛИКАЯ ЮЛИЯ ТИМОШЕНКО ВОЙДЕТ В ИСТОРИЮ САМОСТИЙНОИ,СОБОРНОИ УКРАИНЫ. А на ПАНТЕОНИ НАДПИСЬ: МОЙ ЛЮБИМЫЙ ПОЭТ ЭСХИЛ КОГДА ТО ПИСАЛ:" ДАЖЕ ВОСНЕ БОЛЬ....(дальше содрать с могилы сенатора Кеннеди -ЮВТ это озвучивала выстапая в Польше) P.S. Прада ЭСХИЛ( как и ЧЕХОВ) стишки не писал, но ЮВТ у нас одна из самых,самых любителей поэзии и образованных политиков-ейлучше знать. С ув. ATOS !
Сергей
5208 дн. тому
В Днепропетровске появились биг-борды "Днепропетровск станет пригородом Донецка или родиной президентов?", в Луганске - "Присоединим Луганск к Донецкой области?". Думаю, по другим областям тоже есть что-то в этом же духе. Не кажется ли Вам, Андрей, что запугивать Украину Донецком - идея разрушительная и подлая?
atos
5208 дн. тому
Алена,все Ваши "спикеры" бездарны в дискуссиях по элемнтарным вопросам. Пример: Тимошенко везде трубит,что она Тигибко НАЗНАЧИТ премьером. Чушь,у нее нет такого права.ЭТО ПРАВО КОАЛИЦИИ которойнет. Во вторых,допустим ей каким то образом удается это сделать. Тогда Тигибко окажется в помойной яме в которую она опустила всю странуи максимум через пол-года она его "закатает в асвальте"- там уже лежат Ющенко,Мороз,Безсмертный,Пынзенык,Ехануров,Винский, Хорошковский и мн.др. Но сей час ей НУЖНЫ ГОЛОСА ТИГИБКО. Почитатели Тигибко,желающие видеть Тигибко в кресле премьера ,действительно могут "клюнуть" на ЭТОТ ПОДЛЫЙ ОБМАН. ЕЕ ЦЕЛЬ УНИЧТОЖИТЬ ЯЦЕНЮКА И ТИГИБКО!!! Много других подлыхпосылов. По "межигорью"-ЕСТЬ ЗАЯЛЕНИЕ ГЕНПРОКУРАТУРЫ по этому вопросу и ПО СУДИМОСТИ Януковича. Так же решения прокуратуры по списанию ее долга на 7 миллиардов гр.
atos
5209 дн. тому
Андрей,выпрофессинальный журналист. Не стыдно ли Вам за своего Лидера после "Большой политики" у Е.Киселева??? На вопрос,который требует ответа:-ДА или НЕТ.Ответ был 10-20 мин. и ,как такового,ответа не было . Так и просидели Ваши бывшие коллеги с поднятыми руками -она доказывала(врала) какая она правильная и какой преступник ее оппонент. Мне было стыдно и когда она злилась я боялся,что у нее отвалится КОСА.
Ольга
5209 дн. тому
Для Шевченка. У Вас, Андрію, був унікальний шанс створити українське громадське телебачення, але ви залишили посаду керівника УТ-1. Так само як Катеринчук залишив Податкову. Політиком, мабуть, бути легше й популярніше, ніж робити щось конкретне для рідної країни. А Тимошенко з її диктаторськими замашками ніякого громадського ТВ не треба. Їй потрібне лише таке, щоб її з ранку до вечора хвалило. Хіба не так?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду