21 січня − презентація другого числа літературно-мистецької газети «Простори»

14 Січня 2010
9017
14 Січня 2010
18:10

21 січня − презентація другого числа літературно-мистецької газети «Простори»

9017
21 січня − презентація другого числа літературно-мистецької газети «Простори»

21 січня о 18:00 відбудеться презентація другого номера тематичної газети «Простори», присвяченого метафорі «війни» в українській повсякденності. Автори й перекладачі читатимуть художні й публіцистичні тексти, художники представлять свої візуальні рефлексії щодо теми номера «Поряд з війною», а також відбудеться розмова з ініціаторами літературно-мистецького інтернет-проекту www.prostory.net.ua.

 

У номері «Поряд з війною» представлені тексти австрійського автора Мартіна Ляйденфроста та Курта Льотґеба, німецької письменниці Катрін Рьоґґла, французького автора й кінознавця Жака Ґербера, соціологині Анастасії Рябчук, поета Ігора Помєранцева, мистецтвознавиці з Франції Емілі Бувар, української авторки Євгенії Бєлорусець, сучасного французького філософа Алена Бадью, української мистецтвознавиці Діани Клочко, переклади Марка Бєлорусця, Андрія Рєпи, Тетяни Баскакової, Наталії Чермалих, Анни Лацанич, Катерини Міщенко. Самостійний тематичний ряд утворюють малюнки українського митця Нікіти Кадана.

 

Газету «Простори» створено літераторами, художніми перекладачами й митцями, які у спільному діалозі осмислювали метафору такого широкого поняття як «війна» в українській дійсності та шукали взаємозв'язків з іншими європейськими літературами, зокрема німецькою, австрійською та французькою. Загальна концепція видання зосереджує увагу читача на «медіалізації» чи-то дистанційованості події, що відбувається в іншому просторі; або ж такої події як-от «повсякденні війни», вуличні протести, німе протистояння системі у радянські часи, маргіналізація знедолених соціальних груп й відчуження від власного життєвого простору.

 

За подальшою інформацією звертайтеся до редакторки номера Катерини Міщенко:
e-mail: kat.mishchenko@gmail.com, тел.: 067 984 85 23

 

Захід відбудеться за адресою:

 

місто Київ, вул. Лисенка,3

книгарня «Є»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9017
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду