17-18 грудня − тренінг «Вакцинація та журналістське розслідування»

10 Грудня 2009
5501
10 Грудня 2009
16:19

17-18 грудня − тренінг «Вакцинація та журналістське розслідування»

5501
17-18 грудня − тренінг «Вакцинація та журналістське розслідування»

17 та 18 грудня 2009 року пройде півтораденний тренінг «Вакцинація та журналістське розслідування» для журналістів всіх типів ЗМІ національного рівня, а також Київської, Львівської, Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Донецької областей. Організатор - Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна».

 

У ході тренінгу учасники ознайомляться:

 

- з основними інструментами журналістського розслідування;

 

- зі стандартами розробки тематики, а саме дізнаються:

     що таке збалансованість і як її досягти

     як відокремити факти від коментарів та оцінок

     як формулювати тему

     як обирати та працювати з джерелами

 

 

Всі журналістські інструменти будуть опрацьовані та проілюстровані на прикладі проблеми вакцинації та епідемічних захворювань.

 

Під час тренінгу розглядатимуть наступні теми:

Смерть і щеплення: після чи внаслідок?

Що таке пандемічний грип?

Як Україна готувалась до пандемії?

Вакцина і пандемічний грип

 

 

У тренінгу візьме участь медичний експерт, лікар педіатр-інфекціоніст.

 

Тренери:

 

Ігор Куляс. Провідний медіа-тренер України. Працював шеф-редактором каналу «Новий канал», випусковим редактором програм новин «Репортер», редактором-аналітиком Телевізійної служби новин на телеканалі «Студія 1+1». Як головний тренер провів понад 100 тренінгів для журналістів і редакторів телерадіокомпаній, газет, студентів журналістських факультетів з тем, «Стандарти та етичні норми журналістики», «Техніка телевізійного репортажу», «Журналістське розслідування», «Ніч виборів», «Організація роботи ньюзруму», 5-тижневих «Шкіл новин», «Шкіл редакторів», тренінг для тренерів для Методичної ради факультетів журналістики України та інші. Провів понад 25 корпоративних консультацій на 18 українських регіональних та мережевих компаніях, тестування персоналу і корпоративну консультацію на НТКУ (Перший національний телеканал), велику корпоративну консультацію на телеканалі «Інтер» тощо. Автор-розробник проекту «Основ редакційної політики Суспільного мовлення». Співавтор посібника для журналістів «Ефективне телевізійне виробництво».

 

 

Олександр Макаренко. Шеф-редактор ранкових випусків телеканалу «Сіті». Працював редактором новин на радіо, директором тренінгового центру МГО «Інтерньюз-Україна». Провів понад 100 тренінгів для журналістів і редакторів телерадіокомпаній, газет, студентів журналістських факультетів. Провів понад 25 корпоративних консультацій на 18 українських регіональних та мережевих компаніях. Співавтор посібника для журналістів «Ефективне телевізійне виробництво».

 

Для журналістів з регіонів організатори відшкодовуютьдорожні витрати за наявності оригіналів квитків, харчування та проживання у готелі.

 

Попередня реєстрація триватиме до 12:00 14 грудня 2009 року. Заповнити анкету можна тут.

 

Перевага надаватиметься журналістам, що висвітлювали соціальну та медичну проблематику.

 

Контактна особа: Ольга Сушицька. Тел.: (044) 448 44 40, моб.: 067 243 63 55, або e-mail osushytska@internews.ua.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5501
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду