17-27 березня - серія навчальних семінарів для суддів і журналістів «Суди та засоби масової інформації» (Київ, Луганськ, Суми)

26 Лютого 2009
14845
26 Лютого 2009
00:51

17-27 березня - серія навчальних семінарів для суддів і журналістів «Суди та засоби масової інформації» (Київ, Луганськ, Суми)

14845
17-27 березня - серія навчальних семінарів для суддів і журналістів «Суди та засоби масової інформації» (Київ, Луганськ, Суми)
17-27 березня 2009 року проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: верховенство права» у партнерстві з Академією суддів України та Українським освітнім центром реформ проводить серію навчальних семінарів для суддів та журналістів на тему «Суди та засоби масової інформації».
 
Метою навчання є підвищення відкритості судів для громадськості, налагодження ефективного взаємозв’язку між суддівським корпусом та засобами масової інформації, підвищення рівня обізнаності журналістів про роботу судів та перебіг розгляду судових справ.
 
Одноденні семінари для журналістів відбудуться 18 березня в Києві, 24 березня у Луганську та 27 березня у Сумах.
 
В роботі семінарів візьмуть участь українські та американські експерти з питань медіаправа та зв’язків суду з громадськістю:
 
- Наталія Петрова, заступник керівника проекту «Україна: верховенство права»;
- Ліа Гуровіц, експерт зі зв’язків із громадськістю, директор із законодавчих, міжурядових та громадських зв’язків, Суди округу Колумбія (США);
- Девід Дж. Ремондіні, експерт зі зв’язків із громадськістю, радник голови суду (США).
 
Під час семінару будуть висвітлені такі питання:
 
- вплив засобів масової інформації на формування довіри та впевненості громадськості;
- вільна преса та справедливий суд: балансування прав;
- питання доступу, узгодження дій судів та засобів масової інформації;
- як працюють суди та основні судові процедури;
- чому існують обмеження на отримання інформації в суді?
- інтерв'ю для ЗМІ;
- чи завжди суддя зобов’язаний спілкуватися зі ЗМІ?
- вимоги професійної етики суддів;
- проведення зйомок у залі судового засідання.
 
У рамках кожного семінару плануються дискусії у формі круглого столу за участю суддів та журналістів і редакторів засобів масової інформації. Такі дискусії проходять напередодні, а саме 17 березня в Києві, 23 березня у Луганську та 26 березня у Сумах.
 
Охочі узяти участь у цих спільних зустрічах мають прибути до місця проведення семінару на день раніше.
 
До участі в семінарах запрошуються редактори та журналісти українських ЗМІ. Перевагу надаватимуть тим, хто раніше не брав участі в аналогічних семінарах проекту «Україна: верховенство права».
 
Організатори покривають витрати на подорож, проживання у готелі (одна ніч за потреби)   та харчування. Кількість учасників обмежена, тому побажання до потенційних учасників обирати для участі в семінарі місце, найнаближеніше до постійного проживання/роботи.
 

Для участі в семінарі необхідно заповнити та надіслати заповнену аплікаційну форму до п’ятниці, 6 березня 2009 року, на адресу ymukhin@ukrainerol.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду