Медіапрофспілка занепокоєна можливими звільненнями співробітників НТКУ (ОНОВЛЕНО)

14 Березня 2013
7726
14 Березня 2013
16:10

Медіапрофспілка занепокоєна можливими звільненнями співробітників НТКУ (ОНОВЛЕНО)

7726
Медіапрофспілка занепокоєна можливими звільненнями співробітників НТКУ (ОНОВЛЕНО)

Незалежна медіапрофспілка України  (НМПУ) занепокоєна тим  фактом,  що в Національній телекомпанії України (НТКУ) планують скоротити 15 % працівників. Таку цифру на круглому столі у Верховній Раді повідомив виконуючий обов'язки голови НТКУ Олександр Пантелеймонов. Про це йдеться у повідомленні прес-служби профспілки.

 

Медіа-профспілка нагадує, що попередня практика скорочень в НТКУ мала вельми негативний характер. Звільнення працівників відбувалися з порушенням закону. 

 

Незалежна медіа-профспілка, захищаючи журналістів, виграла ряд справ в судах, і державна телекомпанія мусила виплатити значні суми у вигляді компенсацій незаконно звільненим працівникам.

 

«У зв'язку з цим НМПУ закликає керівництво НТКУ діяти у суворій відповідності до закону. Плани скорочення працівників керівники телекомпанії, згідно із законом, мають погоджувати із профспілкою. Усім звільненим має бути виплачена належна компенсація, як того вимагає закон. Крім того, медіа-профспілка вважає, що мають бути оприлюднені критерії, за якими будуть звільнятися працівники. НМПУ підкреслює, що порушення вищезгаданих принципів призведе до соціального напруження в колективі та інших негативних наслідків», - йдеться у повідомленні профспілки.

 

Олександр Пантелеймонов, відповідаючи на запитання кореспондента «Детектор медіа» на круглому столі 14 березня, чи не скасують скорочення штату на 15% у разі отримання додаткового фінансування з держбюджету, на яке очікує керівництво каналу, відповів, що скорочення все одно відбудеться.  

 

Як повідомляла «Детектор медіа», через зменшення фінансування з Держбюджету НТКУ, НРКУ і ОДРТК повинні будуть реалізувати плати оптимізації витрат, що призведе до скорочення співробітників на 10-18%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7726
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тетя
4052 дн. тому
не боялись бы уже давно ушли бы. Не берут - признайте. И нечего пыжиться.
ТЕТЕ
4052 дн. тому
а мы и не боимся, нам даже чай некогда пить, в отличии от вас
fhn
4053 дн. тому
Вот вы все тут идиоты, или прикидываетесь? При чем тут НТКУ!? Сокращает финансирование Держкомитет. Так вы наверное даже не знаете, что это такое. И кто там у них главный.
тетя - знающему
4053 дн. тому
Вы бы учились работать, а если такие ценные- то чего бояться сокращения -не цепляйтесь за Первый - идите на "1+1" или "Интер"- там как раз роспуск маоссовый грядет. А что до связей- то не сидите по редакциях и не сплетничайте за чашкой чая- работайте больше и у вас связи появяться.
DDT
4053 дн. тому
Про скорочення штатів і майбутнє звільнення повідомили давно.Тільки чому після того приймають деяких з ІНТЕРА на керівні посади?
ДимОК
4053 дн. тому
Все реально понимают, что сокращать нужно 75% сотрудников НТКУ
знаємо
4053 дн. тому
Знову молодь повиганяють, а залишать кунялих пенсіонерок, у яких НУ ДУЖЕ ВЕЛИКІ ЗВ'ЯЗКИ і колір партійних шарфиків швидко-вміло змінюють.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду