detector.media
14.03.2013 16:10
Медіапрофспілка занепокоєна можливими звільненнями співробітників НТКУ (ОНОВЛЕНО)

Незалежна медіапрофспілка України  (НМПУ) занепокоєна тим  фактом,  що в Національній телекомпанії України (НТКУ) планують скоротити 15 % працівників. Таку цифру на круглому столі у Верховній Раді повідомив виконуючий обов'язки голови НТКУ Олександр Пантелеймонов. Про це йдеться у повідомленні прес-служби профспілки.

 

Медіа-профспілка нагадує, що попередня практика скорочень в НТКУ мала вельми негативний характер. Звільнення працівників відбувалися з порушенням закону. 

 

Незалежна медіа-профспілка, захищаючи журналістів, виграла ряд справ в судах, і державна телекомпанія мусила виплатити значні суми у вигляді компенсацій незаконно звільненим працівникам.

 

«У зв'язку з цим НМПУ закликає керівництво НТКУ діяти у суворій відповідності до закону. Плани скорочення працівників керівники телекомпанії, згідно із законом, мають погоджувати із профспілкою. Усім звільненим має бути виплачена належна компенсація, як того вимагає закон. Крім того, медіа-профспілка вважає, що мають бути оприлюднені критерії, за якими будуть звільнятися працівники. НМПУ підкреслює, що порушення вищезгаданих принципів призведе до соціального напруження в колективі та інших негативних наслідків», - йдеться у повідомленні профспілки.

 

Олександр Пантелеймонов, відповідаючи на запитання кореспондента «Детектор медіа» на круглому столі 14 березня, чи не скасують скорочення штату на 15% у разі отримання додаткового фінансування з держбюджету, на яке очікує керівництво каналу, відповів, що скорочення все одно відбудеться.  

 

Як повідомляла «Детектор медіа», через зменшення фінансування з Держбюджету НТКУ, НРКУ і ОДРТК повинні будуть реалізувати плати оптимізації витрат, що призведе до скорочення співробітників на 10-18%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY