Новим редактором «Газети.ру» призначена Світлана Лолаєва

8 Березня 2013
5168
8 Березня 2013
10:26

Новим редактором «Газети.ру» призначена Світлана Лолаєва

5168
Новим редактором «Газети.ру» призначена Світлана Лолаєва

Новим головним редактором інтернет-видання «Газета.ру» призначена Світлана Лолаєва, яка раніше обіймала посаду заступника керівника видання. Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на  прес-реліз компанії SUP Media, в яку входить «Газета.ру».

 

Світлана Лолаєва прийшла в «Газету.ру» в листопаді 2007 року редактором у відділ «Коментарі». У березні 2012 року стала заступником колишнього головного редактора «Газеты.ру» Михайла Котова і курирувала відділи коментарів, політики і новин.

 

До «Газеты.ру» Лолаєва писала на економічні та політичні теми у виданнях «Утро России», «Сегодня», «Компания», «Русский телеграф» і «Время МН». У 2002 році була призначена заступником головного редактора журналу «Политбюро». У 2007 році вийшла книга «Повседневная жизнь депутатов Государственной Думы», написана Лолаевою в співавторстві з журналістом Глібом Черкасовим за підсумками роботи парламентськими кореспондентами.

 

«Світлана не тільки має величезний досвід в журналістиці, але і відмінно розуміє політичну та економічну ситуацію в країні та світі, я розраховую на її допомогу і впевнений, що ми доб'ємося успіху», - прокоментував призначення Лолаевой виконавчий директор «Газеты.ру» і «Чемпионат.com» Дмитро Сергєєв.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», колишній головний редактор Михайло Котов пішов з посади головного редактора «Газеты.ру» 4 березня. Причин своєї відставки він так і не назвав. Однак призначений новим виконавчим директором ТОВ «Газета.ру»  Дмитро Сергєєв заявив, що журналіста не влаштував перехід редакції під безпосередній контроль виконавчого директора. Як пише «Лента.ру», ряд колишніх головних редакторів і співробітників «Газеты.ру» відзначили, що така ситуація у виданні суперечить закону про ЗМІ.

 

Після звільнення Котова в соціальних мережах пішли чутки про майбутнє скорочення штату «Газеты.ру» і про невдоволення інвесторів певною опозиційністю видання. Дмитро Сергєєв, однак, у коментарі цю інформацію спростував.

 

6 березня, як пише «Лента.ру»,  вибухнув скандал через відеопроект «Газеты.ру» «Предметна розмова»: його автор Марія Цибульська заявила, що планування програми тимчасово призупинено через невдоволення власників випуском з журналістом Юрієм Саприкіним, в якому обговорювалися рейтинги Володимира Путіна і «болотна справа». Дмитро Сергєєв заявив на це, що проект не припинений, обговорювалося лише можливе збільшення кількості ведучих.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду