detector.media
08.03.2013 10:26
Новим редактором «Газети.ру» призначена Світлана Лолаєва
Новим редактором «Газети.ру» призначена Світлана Лолаєва

Новим головним редактором інтернет-видання «Газета.ру» призначена Світлана Лолаєва, яка раніше обіймала посаду заступника керівника видання. Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на  прес-реліз компанії SUP Media, в яку входить «Газета.ру».

 

Світлана Лолаєва прийшла в «Газету.ру» в листопаді 2007 року редактором у відділ «Коментарі». У березні 2012 року стала заступником колишнього головного редактора «Газеты.ру» Михайла Котова і курирувала відділи коментарів, політики і новин.

 

До «Газеты.ру» Лолаєва писала на економічні та політичні теми у виданнях «Утро России», «Сегодня», «Компания», «Русский телеграф» і «Время МН». У 2002 році була призначена заступником головного редактора журналу «Политбюро». У 2007 році вийшла книга «Повседневная жизнь депутатов Государственной Думы», написана Лолаевою в співавторстві з журналістом Глібом Черкасовим за підсумками роботи парламентськими кореспондентами.

 

«Світлана не тільки має величезний досвід в журналістиці, але і відмінно розуміє політичну та економічну ситуацію в країні та світі, я розраховую на її допомогу і впевнений, що ми доб'ємося успіху», - прокоментував призначення Лолаевой виконавчий директор «Газеты.ру» і «Чемпионат.com» Дмитро Сергєєв.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», колишній головний редактор Михайло Котов пішов з посади головного редактора «Газеты.ру» 4 березня. Причин своєї відставки він так і не назвав. Однак призначений новим виконавчим директором ТОВ «Газета.ру»  Дмитро Сергєєв заявив, що журналіста не влаштував перехід редакції під безпосередній контроль виконавчого директора. Як пише «Лента.ру», ряд колишніх головних редакторів і співробітників «Газеты.ру» відзначили, що така ситуація у виданні суперечить закону про ЗМІ.

 

Після звільнення Котова в соціальних мережах пішли чутки про майбутнє скорочення штату «Газеты.ру» і про невдоволення інвесторів певною опозиційністю видання. Дмитро Сергєєв, однак, у коментарі цю інформацію спростував.

 

6 березня, як пише «Лента.ру»,  вибухнув скандал через відеопроект «Газеты.ру» «Предметна розмова»: його автор Марія Цибульська заявила, що планування програми тимчасово призупинено через невдоволення власників випуском з журналістом Юрієм Саприкіним, в якому обговорювалися рейтинги Володимира Путіна і «болотна справа». Дмитро Сергєєв заявив на це, що проект не припинений, обговорювалося лише можливе збільшення кількості ведучих.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY