Міністр оборони України подав позов на журналістку «Нового региона» і вимагає арешту її майна (ОНОВЛЕНО)

26 Лютого 2013
5952
26 Лютого 2013
14:19

Міністр оборони України подав позов на журналістку «Нового региона» і вимагає арешту її майна (ОНОВЛЕНО)

5952
Міністр оборони України подав позов на журналістку «Нового региона» і вимагає арешту її майна (ОНОВЛЕНО)

Міністр оборони України Павло Лебедєв подав позов до Ленінського районного суду міста Севастополя проти оглядача російського інформаційного агентства «Новый регион» Яніни Васьковської.  Високопосадовець вимагає 10 тис. доларів за публікацію недостовірної, на його погляд,  інформації, що завдала моральної шкоди, принизила честь, гідність та ділову репутацію позивача. Про це повідомляє інформагентство «Новый регион» та агентство «Українські новини» з посиланням на Яніну Васьковську.

 

За словами журналістки, підставою для звернення до суду стала публікація її матеріалу про купівлю рентгенівського апарату для севастопольської лікарні №9 «Фондом соціально-економічного розвитку Севастополя», який нібито належить Павлу Лебедєву. Інформація була опублікована з посиланням на прес-службу Фонду.

 

Пізніше «Новий регіон» на своєму інтернет-сайті опублікував матеріал, в якому звинуватив Лебедєва у привласненні собі заслуги в придбанні обладнання для лікарні, яке, на думку «Нового регіону», було придбане на кошти державного бюджету в результаті тендеру в 2012 році.

 

В січні 2013 року керуюча Фондом Алла Щербакова спростувала відомості «Нового регіону» про те, що Фонд напередодні виборів Верховної Ради повідомляв про оплату за медобладнання. Після цього Павло Лебедєв подав позов проти Яніни Васьковської.

 

На першому засіданні Ленінського районного суду м.Севастополя 22 лютого юрист Лебедєва  Ігор Коптєв вимагав не лише компенсації у 10 тис. доларів,  але й клопотав про обмеження свободи пересування Васьковської, що суперечить Коституції, та про запит до БТІ, щоб мати можливість заарештувати нерухоме майно журналістки.

 

Яніна Васьковська на своїй сторінці в Facebook назвала позов очільника оборонного відомства «акцією залякування».

 

«Хочу зробити уточнення з приводу позову до мене міністра оборони України Павла Лебедєва. Рядки, на які він образився, я не писала. Як це часто буває в агентствах, текст створюється колективно. Чому Лебедєв не став пред'являти позов «Новому регіону»? Сьогодні по реакції колег стало очевидно - це акція залякування. Міністр хоче показати, що кожен з журналістів може особисто опинитися під ударом. І не важливо, що я не злякалася потуг адвоката обмежити мою свободу пересування та загроз заарештувати майно. Інші злякалися - за себе. Сигнал отриманий», - написала журналістка у Facebook.

 

Директор РІА «Новый регион» Олександр Щетінін впевнений, що Павло Лебедєв не зможе залякати інформагентство. 

 

«Лебедєв дуже сильно пошкодує. Цей "горе-вояка" вирішив воювати з російськими ЗМІ? Отримає по заслугах! Напередодні я вже оприлюднив інформацію про його спроби розпродати і роздати за безцінь майно військового відомства України. А також про спроби підкупу російських журналістів у Севастополі, здійнених українським міністром. Ця інформація буде доведена до всіх вищих українських інстанцій. І в Москві, у відомстві його колеги - Сергія Шойгу, вже знають, з яким "блакитним злодюжкою" довелося зустрічатися днями в Севастополі російському міністрові оборони. Ми вважаємо, що Лебедєв - просто копія з екс-міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова. І ми це доведемо», - сказав керівник агентства.  

 

Наступне судове засідання за позовом Лебедєва проти журналіста «Нового региона» відбудеться в Ленінському районному суді Севастополя 4 березня 2013 року о 14.00. Справу розглядає суддя Костянтин Кукурекін.

 

На минулих виборах  до Верховної Ради кандидат від Партії регіонів Павло Лебедєв став переможцем в одномандатному мажоритарному окрузі № 224 м. Севастополя.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5952
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Military
4087 дн. тому
Точно, что Лебедев - копия Сердюкова. И тот, и этот окружили себя, вместо офицеров и генералов, разными "женскими батальонами" чиновниц. Те и "рулят", непонимая куда они попали. Для них армия - возможность сфоткаться в форме и с оружием, и выставить в соцсети снимочки, чтобы "лайкали" подруги. Вот теперь пусть эти пиардевочки "повоюют" в настоящей информвойне с "Новым регионом".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду